Menopauza – važno poglavlje u životu svake žene

Kažu da su strahovi od nepoznatog strahovi koji su iracionalni. Francuski dermokozmetički brend Vichy je lider u nezi zrele kože punih 30 godina i već dugo postavlja standarde kada je u pitanju edukacija i ohrabrivanje žena kako bi spremno krenule na putovanje zvano menopauza. Vichy podseća da svaka žena treba da dobije podršku da ovu fazu života prigrli, te je predstavio i svoje protokol pakete, kako bi se svakoga dana osećale moćne i snažne.


ZDRAVLJE JE BITNO – POČNITE OD SVOJE KOŽE

U periodu menopauze dolazi do disbalansa hormona koji se odražava i na koži lica. Gubitak estrogena, zajedno sa procesom starenja kože, rezultira smanjenjem nivoa kolagena i sinteze elastina, ali to nije sve. U menopauzi se smanjuje nivo još jednog prirodnog hormona koje telo stvara – DHEA-a. Na održanoj regionalnoj konferenciji Women’s weekend, u okviru panela „Nema pauze u menopauzi“, brend Vichy je još jednom okupio stručne dame, a među kojima i Dr Staša Stanković, doktor nauka reproduktivne genomske medicine na Univerzitetu u Kembridžu. Koristeći revolucionarna otkrića, zajedno sa saradnicima je započela komercijalizaciju razvoja testova za predviđanje plodnosti i vremena ulaska u menopauzu kao i terapija „nove generacije“ za reproduktivne bolesti i podelila značajne informacije i savete prisutnima.


„Smisao je toga da žena ili djevojka već u ranoj mladosti može saznati kada će ući u menopauzu i u skladu s tim planirati majčinstvo. Naše spoznaje o genetskim faktorima koji određuju plodnost i vrijeme ulaska u menopauzu mogu usporiti proces gubitka jajnih stanica. Mnoge žene vjerojatno ne znaju da se rode s točno određenom količinom jajnih stanica, u prosjeku s dva milijuna, a kad taj broj padne na 1000 – jer njihova je rezerva neobnovljiva – žena ulazi u menopauzu.“, rekla je dr Staša Stamenković.

ŠTA JE TO VICHY PROTOKOL? 

Neovadiol protokol za povećanje gustine kože u peri-menopauzi čini Dnevna nega za gustinu i punoću kože  u perimenopauzi  i Noćna nega za gustinu i obnovu kože u perimenopauzi, koja ima efekat hlađenja. Kliničkim ispitivanjima je potvrđeno da koža postaje gušća i glađa, osećaj suvoće se smanjuje za 50 procenata, a tonus pobošljava za 39 procenata.

Menopauza je period u životu svake žene i zahteva podršku kako bi se prebrodile krize, prihvatile promene i prevazišli potencijalni izazovi. U fejsbuk grupi NEMA PAUZE U MENOPAUZI koja sada broji skoro 8 hiljada članica žene otvoreno i iskreno govore o svim promena sa kojima se suočavaju, dele svoje iskustvo, ali i traže savete. Sve one pitaju se samo jedno: ima li razloga za pauzu u menopauzi? Pozivamo vas da i vi vaša iskustva podelite na Facebook grupi, redovno se negujte, ne dozvolite da vas bilo šta poremeti, uživajte i raširite ruke novoj sebi! 

Za više preporuka posetite platformu posvećenu menopauzi, a uz savete stručnjaka i adekvatnu negu uživajte u putovanju kroz još jedno poglavlje u vašem životu zvanom menopauza.