“Moje bivše, moji bivši” sutra na sceni

U utorak, 5. februara u 20 sati na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće izvedena predstava “Moje bivše, moji bivši”.

Reč je o urbanom komadu engleskog autora Di Si Džeksona (u originalu „Moja romantična komedija“), u režiji Slađane Kilibarde.

Iako je označen kao komedija komad ima snažnu dramsku strukturu čak pomalo i neke elemente melodrame. Govori na koji način i kako se u današnjem vremenu doživljava ljubav, kako žive mladi ljudi vezani za par punktova oko kojih se odvija njihova egzistencija, koliko smo barijerama (koje izgledaju poput stubića u nekom muzeju ili na crvenom tepihu) odvojeni jedni od drugih, kako percipiramo naše roditelje (ili oni nas) i kako tretiramo pitanje vlastitog roditeljstva tj. činjenice da jednog dana (možda) treba da postanemo roditelji, ne samo da bi produžili vrstu, već i obogatili svoje tehnološkim dostignućima i opštim otuđenjem ispražnjene živote.

U podeli igraju kragujevački glumci Miloš Krstović (Tom), Isidora Rajković (Ejmi), Katarina Mitrović (Saša) i Dušan Stanikić (Kalvin), kao i njihova mlada koleginica „gostujuća” glumica iz Beograda Nađa Maršićević koja tumači lik Alison.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.