Napravi sama: PILING za uklanjanje CELULITA

Uspešna borba sa celulitom vodi se na četiri fronta: ishrana, trening, pojačan unos vode i kozmetička pomoć. Samo uz korigovanu ishranu, pojačanu fizičku aktivnost, unošenje minimun 1.5 l vode dnevno i adekvatnu negu kože možete se uspešno rečiti “pomoradndžine kore”.  Iako na tržištu postoje brojne kreme, serumi i melemi za uklanjanje celulita – ne nasedajte na svaki marketinški trik. Odmah da razjasnimo – jedna kreama nikako ne može ukloniti tragove celulita i masti koji su se na koži taložili godinama.

foto: organic burst

Ipak, upotrebom adekvatnih kozmetičkih proizvoda možete pomoći koži i celokupnom organizmu u borbi sa celulitom. Piling je neizostavan deo nege, a mi smo otkrili savršen recept sa potpuno prirodnim sastojcima koji će za kratko vreme pokazati odličan efekat!

Za piling vam je potrebno: maslinovo ulje, šećer i mlevena zdra kafe. Preporuka je da se piling zasebno pravi za svaki tretman, odnosno tuširanje. U staklenoj posudi pomešajte svesastojke i vaš piling je spreman! Što se količine tiče – za jedan piling dovoljno je tri kašike maslinovog ulja, pola šake zrna kafe i dve kašičice šećera.

Maslinovo ulje prodire u dublje slojeve kože, hrani je, omekšava, vraća elastičnost i ujednačava površinu kože, te ona postaje sjajnija i jedrija. Kafa i šećer vrše blagu eksfoliaciju uklanjajuću mrtve ćelije i toksine sa kože. Pored toga, kafa obiluje antioksidansima koji jačaju strukturu kože i doprinose efikasnijoj ćelijskoj razmeni u tkivu.

Piling koristite nakon tuširanja dva do tri puta nedeljno. Na vlažnu kožu i kritične zone zahvaćene celulitom nanesite smesu i masirajte kružnim pokretima. Isperite i uživajte u elastičnoj koži već nakon prvog korišćenja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.