Napravi sama: SERUM protiv opadanja kose i peruti

Usled delovanja činilaca iz eksternog okruženja, tokom letnjeg perioda godine kosa oslabi, pa je sklonija opadanju već tokom jeseni. Kako biste sprečile opadanje kose i pojavu peruti usled korišćenja agresivnijih medicinskih preparata radi sprečavanja opadanja, radije se okrenite prirodnim sastojcima i preparatima koje možete napraviti same. Serumi za negu kose i vlasišta sve su popularniji, ali ne morate kupovati industrijski serum, uz malo truda i svega tri sastojka napravite ga same.

Potrebno je:
– 30 ml maslinovog ulja
– 10 kapi etarskog ulja ruzmarina
– 5 kapi etarskog ulja žalfije

U 30 ml maslinovog ulja dodajte 10 kapi etarskog ulja ruzmarina i 5 kapi etarskog ulja žalfije. Nanestite malu količinu na kosu i ravnomerno utrljajte u koren dlake. Nakon toga, lagano namažite i kosu. Masirajte. Uvijte kosu peškirom i ostavite da odstoji 20 minuta.

Nakon toga šamponom dobro operite kosu. Ulje ruzmarina ulazi u sastav mnogih šampona i izuzetno je korisno za usporavanje gubitka kose. Ovu mešavinu između ostalog možete koristiti i za prirodno potamnjivanje kose, kao i za usporavanje pojavljivanja prvih sedih vlasi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.