Nastavljamo sa čestim pranjem ruku, ali moramo misliti i o zdravlju kože, upozoravaju stručnjaci

Sa ulaskom u zimski deo godine epidemiolozi podsećaju da moramo održati kontinuitet i pooštriti mere zaštite od širenja virusa, što prvenstveno znači pojačanu higijenu ruku. Tome se koža naših ruku, inače osetljiva na spoljne faktore, a kod nekih sklona i oboljenjima, ne raduje naročito.

Sve ovo ukazuje da će u predstojećem periodu biti izuzetno važno naći balans između pravilne higijene ruku i zaštite i nege kože, a stručnjaci iz farmaceutsko-kozmetičke industrije dodatno objašnjavaju zašto je bitno  informisano pristupiti izboru higijenskih proizvoda:

Ruke su glavni izvor prenosa mikroorganizama, a samim tim i zaraznih bolesti, pa je briga o njihovoj čistoći još važnija u prevenciji infekcija. Međutim, svakodnevno pranje ruku, čišćenje gelovima i drugi postupci koji se koriste za suzbijanje mikroorganizama, mogu oslabiti zaštitnu funkciju kože i tako dovesti do pojave ekcema“, upozorava mr ph Ana Kovačević, menadžerka brenda La Roche-Posay, dodajući da zato treba da biramo „efikasne, ali blage i dermatološki testirane proizvode, bez parfema“. 

Kako često nismo u situaciji da operemo ruke sapunom i vodom ili to uradimo pravilno, dobro bi bilo da pri narednoj kupovini higijenskih proizvoda, usmerimo pažnju na kvalitetan izbor gela za čišćenje ruku. Iz La Roche-Posay laboratorije, rešenje stiže u vidu hidroalkoholnog gela za čišćenje ruku bez ispiranja, napravljenog prema efikasnoj i dermatološki testiranoj formuli. 

Osim osnovne komponete koja će biti odgovorna za uklanjanje mikroorgaizama, dobri gelovi za čišćenje takođe moraju u svom sastavu imati i komponente za vlaženje kože, kao što je na primer glicerol, koji potpomaže vezivanje molekula vode u površinskim slojevima kože“, objašnjava dalje Ana.

Pored etanola, sastojka koji obezbeđuje higijensku efikasnost, La Roche Posay gel za suvo pranje sadrži i glicerin, koji deluje smirujuće na kožu i sprečava njeno isušivanje. Mala količina gela više puta u toku dana, posebno nakon rukovanja i dodirivanja predmeta, pomoći će vam da zaštićeni i odgovorni u svim vašim aktivnostima.

Kako ga lako možete spakovati u bilo koju torbu, koristiti u svakoj prilici i biti sigurni da će vam kožu učiniti i čistom i negovanom, La Roche-Posay gel čini se dobitnim izborom za dnevnu higijenu ruku. Neka zdravlje bude i vaš omiljeni aksesoar ove zimske sezone. 

Više informacija o Gelu za čišćenje ruku, kao i o ostalim proizvodima potražite na laroche-posay.rs.