Od sada možete biti uvereni da ste bezbedno spustili svoju bebu – bilo gde!

Razvoj novorođenčeta kako motorički tako i fizički  je veoma bitan baš odmah na početku, kada vi, kao roditelj igrate najvažniju ulogu za zdrav i bezbrižan život deteta, pa i čoveka kasnije.

Iako smatrate da neke stvari ne igraju bitnu ulogu u zdravom razvoju deteta, možda grešite, pa je od velike važnosti da se na vreme informišete isključivo od stručnih lica šta je ono što treba da znate i uradite.

U Srbiji je, nažalost, poznato da porodilišta zaostaju u mnogim potrebnim stvarima i načinom rada za drugim, svetskim, ali nije na odmet ponešto videti i naučiti i od njih.

Možda ste čule za jastuke Kanmed Babynest koji se upravo koristi u porodilištima i odeljenjim neonatologije širom sveta?

Reč doktora o ovom jastuku

– omogućava ispravan fiziološki položaj kičmenog stuba

– sprečava flat head (sy plagiocefalije)

– olakšava boravak na stomaku jer pruža oslonac za gornji deo tela

– potpomaže pravilno motoričko sazrevanje jer daje puno mogućnosti za formiranje korektivnih položaja.

„Kangaroo Mother“ je u prevodu majka koja održava i čuva toplotu svoje bebe, kontaktom koža na kožu, udobnošću svojih grudi i zagrljajem. U porodilištima širom sveta se upravo babynest i koristi kako bi pružio sigurnost novorođenčetu ili prematurusu kada majka nije u blizini.

Jedna divna majka koja je dečiji viši fizioterapeut, specijalista za rast i pravilan razvoj i ćerka, lekar na završnoj godini specijalizacije iz pedijatrije sa desetogodišnjim radnim iskustvom, a obe zaljubljenice u lepe stvari, medicinu i decu pre godinu dana, po ugledu na ove jastuke, pokrenule i u Srbiji isto. Jastuci Oblaci.

Tokom stvaranja jastuka Oblaci akcenat je stavljen na udobnost i bezbednost bebinog okruženja u modernim porosicama. Kao rezultat toga dobijen je jastuk u obliku mahune koji imitira osećaj boravka u materici.

Spoljašnja dimenzija  100 x 65 x 15 cm

Unutrašnja dimenzija ( dušek ) 80 x 30-35 cm

Punjenje antialergijske granule

Težina 1300 do 1500gr

Sastav 100% pamuk

Uzrast 0-12 mes

Jastuk Oblaci možete koristiti bilo gde u kući ili ga poneti sa sobom gde god da idete! Savršen je za boravak u prirodi, zato što je lagan i lako se pakuje u putnu torbu ili ranac.

Mogućnosti korišćenja je mnogo, što mogu da potvrde roditelji koji već koriste Oblak. Jastuk Oblaci je dušek sa visokim i mekanim rubovima koji nudi udoban i prijatan prostor za spavanje. Beba će u njemu zasigurno dobro spavati. Mekano, ušuškano i prijatno kao u materici. Jastuk se dobro uklapa u sve vrste krevetića tako da bebe nemaju osećaj velikog i nezaštićenog prostora. Koriste se od novorođenačkog uzrasta pa do navršenih 12 meseci.

Oblak daje vašoj bebi udobno i ušuškano mesto za spavanje. Beba spava mirnije, pa čak i roditelji! Koristite jastuk kada beba spava između vas u krevetu ili kada spava u krevetiću, kolevci i kolicima. Uvek smestite jastuk u nivou odrasle osobe. Stavite bebu na leđa nogama okrenutu ka bazi jastuka i zategnite trake na željenu dužinu kako bi beba bila udobno smeštena. Smestite se i vi sogurni da nećete pritisnuti bebu zbog visokih stranica koje su i ujedno dovoljno mekane da se na njih naslonite i zajedno utonete u san.

U saradnji sa JollyWoman lifestyle portalom i JollyMamma blogom o trudnoći i roditeljstvu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.