Neodoljivo letnje osveženje: 5 ideja za ukusne poslastice

Ako je za verovati meteorolozima, leto nam se konačno vraća! 🙂 Ipak, većina nas ne voli da provodi puno vremena uz šporet kada živa na termometru prelazi 30. Odlična vest je da ovog leta i iz vaše kuhinje može da zamiriše ukusna poslastica za čiju pripremu niste morali da odvojite puno vremena, pa čak ni da uključite šporet. P.S. Ovo je u slučaju da vam je sladoled dosadio, ako je to uopšte moguće. 🙂 Šalu na stranu, ukoliko ovih dana nemate ideju koju poslasticu da spremite a da ne uložite puno vremena i truda, dajemo vam nekoliko slatkih predloga.

Voćni puding. Izuzetno laka poslastica za napraviti. Možete ga napraviti od bilo kog voća, najbolje sezonskog. Odaberite voće po želji, stavite u blender, dodajte malo vode, kokosovog, bademovog ili običnog mleka i izmiksajte. Dobijenu smesu sipajte u posude za puding i navalite. 🙂 Na primer, možete izmiksati dve, tri banane sa malo cimeta, kakaa i mleka i dobićete kremasti puding od banane.

Voćna salata sa cimetom. I ovde možete koristiti voće po izboru. Isecite ga na kockice, dodajte malo soka od narandže i malo cimeta. Možete poslužiti uz šlag ako biste dodatno da se zasladite.

natanjiru.com

Sladoled od kikirikija. Izmiksajte dve banane u blenderu, zatim dodajte dve kašike meda, dve kašike kikiriki putera i 120 ml mleka. Masu raspodelite u posude za sladoled i ostavite pola sata da se zamrzne. Sladoled možete preliti čokoladom i ukrasiti kikirikijem.

Voćni jogurt od breskve. Za ovaj osvežavajući napitak potrebna vam je jedna zrelija brekskva od oko 150 grama, 100 ml jogurta i med. Izmiksajte breskvu, dodajte jogurt i kašiku meda i promešajte. Zatim još jednom sve zajedno izmiksajte dok se ne ujednači.

Voćni kolač. U pola litre jogurta izmrvite pola kilograma keksa, dodajte osam kašika šećera i promešajte. Smesu sipajte u tepsiju i preko nje poređajte voće po želji, pa ukrasite šlagom i ostavite u frižideru da se ohladi.

Prijatno! 🙂    

J.S.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.