Prijemni ispit bez stresa: 5 stvari koje će pomoći maturantima

Ukoliko ste maturant, roditelj maturanta ili osoba koja u bliskom okruženju ima maturanta, za sve vas ovaj period je posebno lep, ali i izazovan.

Maturski ispit, priprema za prijemni ispit, polaganje, rokovi, upis, učenje, trema, uspesi – sve je lakše kada smo jedni drugima podrška i kada znamo za trikove koji će maturantima olakšati ovu životnu prekretnicu.

Nadamo se da je priprema za polaganje prijemnog ispita u toku, a da će vam ovaj tekst pomoći u ostvarivanju ciljeva, kao i da će vas podstaći da uživate u predstojećem periodu uz aktivnosti u Kragujevac Plaza centru. 

Slatki mali pomoćnici za produktivnije učenje

Znamo kako glava može da zaboli od višečasovnog čitanja, učenja definicija, formula i obnavljanja naučenog. Za razbuđivanje pažnje i jednostavnije usvajanje gradiva za prijemni ispit, preporučujemo da koristite markere u boji kako biste izdvojili ključne reči i najvažnije pojmove u lekciji, a i napravili mentalnu belešku koja vam na prijemnom ispitu može olakšati da se setite odgovora na pitanje.

Naravno, ova taktika funkcioniše samo ako zaista podvlačite najvažnije delove gradiva, a ne pravite bojanku ili prostor za iskazivanje kreativnosti od knjige. Pre izdvajanja i podvlačenja najbitnijih delova gradiva, pročitajte lekciju u celini kako biste stekli uvid u celokupan koncept.

Slatke male pomoćnike, Junior markere u mini formi i veselih boja, potražite u Kengur knjižari u Kragujevac Plaza centru.

Vreme za opuštanje i zabavu je važno

Maturski ispit, prijemni ispit, a u međuvremenu – učenje. Ne treba da bude tako! Vreme za opuštanje i zabavu je podjednako važno.

Iako vam možda ne deluje tako, priprema za prijemni ispit je istovremeno i važna lekcija o organizaciji vremena, što je veština koja će vam dosta značiti tokom studija i buduće karijere. Što više obaveza imate, više stižete da završite – nije reč o varijaciji na temu Marfijevog zakona ili o sreći, stvar je dobrog upravljanja vremenom.

Samo odmorna i opuštena osoba može uspešno da odgovori na obaveze, a samo istinski ljubitelji sedme umetnosti znaju koliko zabave i odmora dolazi u paketu sa Cineplexx kokicama, naćosima, udobnim foteljama i uzbudljivim repertoarom.

Foto: RG Studio, Getty images

Uživajte u Cineplexx bioskopu u Kragujevac Plaza šoping centru!

Upis na fakultet je povod da zablistate

Biće još uzbudljivih događaja i povoda za slavlje, ali velika matura i početak brucoškog života su veliki koraci i još veći uspeh, a takvi trenuci su povod da zablistate.

Bilo da ćete ove uspehe obeležavati sa odeljenjem ili najbližim prijateljima, porodicom i rođacima, odabir haljine je važan. Zapamtite najbitnije – važno je da se u odabranoj haljini osećate samouvereno i da vam bude udobno.

Možda je vaša generacija uskraćena za seckanje slika iz časopisa, slikanje TV ekrana mobilnim telefonom dok Serena i Bler nose glamurozne haljine, ali bar imate modnu inspiraciju dostupnu na svakom koraku 🙂

Prošetajte do Tiffany Production maloprodajnog objekta u Kragujevac Plaza centru i potražite haljinu skrojenu baš po vašem ukusu.

Važni trenuci zaslužuju da budu obeleženi

Možda će porodica i prijatelji želeti da vas časte, možda ćete naći sezonski posaotokom leta, možda ćete samo odmarati i razmišljati o dostupnim konkursima za stipendiranje, ali šta god da je situacija, predstojeće leto treba da pamtite zauvek.

Komad nakita je uvek dobar izbor poklona za obeležavanje specijalnih trenutaka, a Pandora u ponudi ima brojne priveske za narukvice koji će vas uvek asocirati na period maturskog i prijemnog ispita za upis na fakultet. I da, pravo je vreme da usvojite još jednu važnu lekciju – poželjno je s vremena na vreme pokloniti nešto sebi 🙂

Potražite u zlatari Stefanović u Kragujevac Plaza.

Dostupnost informacija i iskustva budućih kolega mogu olakšati brucoški period

Tek kada položite prijemni ispit i upišete prvu godinu studija, izazovi počinju. Nikada nije rano da razmišljate o karijernoj perspektivi i kako vam upisani studijski program može pomoći.

Dostupnost informacija i iskustva starijih kolega će vam značajno olakšati studentske dane – pripremu kolokvijuma, učenje za ispit, učestvovanje u vannastavnim aktivnostima i planove za karijeru.

U periodu od 27. maja do 6. juna u Kragujevac Plaza centru AIESEC će biti na raspolagnju brucošima, ali i svim mladim ljudima koji su zainteresovani da saznaju više o potencijalu za razvoj preduzetništva i samostalno vođenje uspešnih biznisa kroz održivi razvoj.

Više informacija potražite na LINKU.