Proleće je najbolja motivacija – 3 promene u ishrani i pogledu na trening koje treba da usvojite ove sezone

Čim stigne toplije vreme stiže i period kreiranja plana za više fizičke aktivnosti i izbalansiranu ishranu – jer leto samo što nije stiglo, a i prolećne aktivnosti zahtevaju dobru kondiciju. Kako biste ove sezone održale motivaciju na duže staze i usvojile dobre navike, neka vam na prvom mestu bude zdravlje, a ne nužno želja da vam prolećna i letnja garderoba bolje stoji.


Ove sezone treniramo i šetamo za više energije, bolji osećaj u sopstvenoj koži, dobro raspoloženje i poboljšanje kompletnog zdravlja, a pre toga obavezan je šoping u BIG FASHION Kragujevac centru da se na vreme opremimo svim potrebnim sitnicama za komforniji i efikasniji trening (ok – i da u startu sprečimo mogućnost pronalaženja izgovora za odlaganje treninga).

Šetnja je odličan vid rekreacije, ali i prevencije zdravstvenih problema

Ne volite da trenirate u teretani? Nema problema! Prema preporukama koje stižu od lekara i fitnes trenera – odrasla osoba na dnevnom nivou treba da šeta oko sat vremena kako bi ovaj vid aktivnosti pozitivno uticao na zdravlje kardiovaskularnog sistema, gipkost mišića i stabilizaciju nivoa šećera u krvi. Aktivnosti na dnevnoj svetlosti odličan su način i da telu pružite potrebnu dozu vitamina D (samo ne zaboravite na nanošenje SPF preparata) koji utiče na jačanje imuniteta i popravljanje raspoloženja. I da podsetimo – svaki korak se računa i troši kalorije, te je odličan vid (dodatne) rekreacije.

Šetnja je najbolja prevencija, a najprijatnija je ona u prirodi, u New Balance udobnim patikama iz BUZZ ponude u BIG FASHION Kragujevac centru.


Ovaj model New Balance patika je naš footwear crush! Da, one jesu namenjene rekreativnom trčanju i ne, to ne znači da ne možete da ih nosite u drugim prilikama. Odličan su izbor za šetnju jer pružaju dobru potporu stopalu i kičmenom stubu, a dizajnerski su jednostavne i lako će se uklopiti uz prolećne i letnje odevne kombinacije koje su casual, ne nužno sportske.

Zdrav odnos prema hrani NE PODRAZUMEVA odricanje

Zdrav odnos prema hrani podrazumeva balans i kontrolu porcija. Ukoliko sebi oduzmete pravo da pojedete nešto slatko, a inače uživate u slatkim ukusima, ne činite zdravlju ni raspoloženju nikakvu uslugu. Umesto restrikcije, dopustite sebi da jedan obrok periodično bude ono što “nije dozvoljeno”.

Slatkoljupci, ne propustite da probate Red Wings palačinke u kofici u BIG FASHION Kragujevac centru, ali neka to bude vaš cheat meal za period od naredne dve nedelje. Zadovoljićete potrebu za omiljenim ukusima, nećete imati osećaj da se odričete hrane koju volite i nećete prekršiti plan za zdravu i izbalansiranu ishranu i tako postati žrtva jo-jo efekta rigoroznih dijeta.

Želimo da vam skrenemo pažnju i na to da zdrav i izbalansiran obrok ne treba i ne sme da bude neukusan, već treba da zadovolji nutritivne potrebe organizma, ali i da u njemu uživate. Ne znate šta da pojedete za večeru? Picador u BIG FASHION Kragujevac centru na meniju ima nutritivno izbalansiranu i ukusnu Tokyo piletinu – kombinaciju povrća i piletine u slatko-ljutom sosu. Podelite porciju sa nekim koga baš volite i ko vam je podrška na putu ka zdravijim izborima i eto “uštede” u kalorijama i uživanja u ukusnoj hrani.


Počela je sezona tenisa, što je odličan povod za rekreaciju i druženje

Osim pozitivnog uticaja na zdravlje i izgled, rekreacija je sjajna prilika i za druženje. Šta kažete na ideju da ovih dana pozovete drugaricu koju dugo niste videle na partiju tenisa?


U Sport Vision maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru potražite Babolat rekete za tenis – za stabilnu igru i maksimalno opuštanje pri ovakvom vidu rekreacije.

I NE PROPUSTITE…

U susret Srpska Open 2023 turniru u tenisu, u BIG FASHION Kragujevac centru tokom vikenda 8-9. aprila i 12-13. aprila sve male i velike ljubitelje tenisa očekuje spektakularna zabava, ali i prilika da okušaju sreću i osvoje vredne nagrade na Točku sreće. Najmlađi posetioci centra imaće priliku da pokažu svoje teniske veštine na terenu u atrijumu centra, ali i da nauče neke od tajni belog sporta od profesionalnih trenera. Više informacija potražite OVDE i ne propustite sjajnu priliku za zabavu za celu porodicu.