Raffaello ovsena  kaša – jednostavna za pripremu i neodoljivog ukusa 

Kad god smo na posebnom režimu ishrane, obično pred početak leta 🙂 ovsena kaša je sastavni deo jelovnika. Znamo da kupovne varijante i nisu baš tako zdrave, a opcije sa koštunjavim i suvim voćem su gurmanski monotone i da se ne lažemo – ine volimo ih baš, jedemo zato što tako treba. Kako redukovan plan ishrane ne bi dao kontraefekat, a vi koristile prvi cheat day da pojedete sve što prethodnih dana niste, isprobajte ovaj slatki (a zdrav) recept za ovsenu kašu koja ukusom podseća na Raffaello kuglice + osvežava i priziva leto.


Jednostavna za pripremu, uštedeće vam dosta vremena posebno kada ste u žurbi ili vam je jednostavno potreban ukusan i lagan obrok. 

Potrebno:

200 grama ovsenih pahuljica

1 puding od vanile 

100 grama kokosovog brašna

100 grama badema

2-3 kašike šećera po želji  – kao zdraviju varijantu možete odabrati brezin ili smeđi šećer 

Priprema

Ovsene pahuljice, badem i kokosovo brašno izmešati i samleti u blenderu. Potom dodati puding od vanile u praškastom stanju i zaslađivač po izboru. Sve dobro sjediniti i odložiti u teglu do upotrebe. Pošto je sve u praškatom stanju, kašu možete koristiti i pripremati poput onih iz kesice.

Ideja za serviranje 

5-6 kašika kaše sipati u željenu činiju ili šolju, preliti zagrejanom vodom ili mlekom i sačekati par minuta da nabubri. Po želji posuti kašu listićima badema, narendanom belom čokoladom, možete ukrasiti jagodama, malinama, kriškama kajsije ili nekim drugim osvežavajućim voćem.  

I za kraj, ono najvažnije, uživati u svom neodoljivom i brzo pripremljenom obroku ili ukusnoj užini.

Tekst: Teodora Tomić