Re-Kreativno leto u gradu: FRKA škola filma

Ne znate na koji način da provedete vrele avgustovske dane, kako da ispunite slobodno vreme letnjeg raspusta? Ukoliko volite filmove ili želite da se bavite filmom, FRKA je pravi izbor za sve vas.

FRKA je potpuno besplatna škola filma, koja traje tri nedelje i za koju nikakvo predznanje i iskustvo nisu potrebni. Na radionicu se mogu prijaviti svi ljubitelji filma,a ono po čemu je FRKA posebna,  jeste interaktivan pristup i stalno učestvovanje na teorijskim, nadasve interesantnim predavanjima i praktičnim vežbama, kao i krajnji cilj radionice, primena stečenih znanja i veština prikazanih u kratkometražnim filmskim ostvarenjima polaznika.

Polaznici će učiti kako se stvara jedan film i proći će sve faze iz svih filmskih oblasti: scenario, režija, produkcija, kamera, zvuk, montaža… Oprobaće se u animaciji i upoznaće se sa Green Screen tehnologijom.  Svi filmovi polaznika FRKE imaće premijernu projekciju 21. avgusta pred širokim auditorijumom u Teatru, kada će im svečano biti uručeni sertifikati.

2018FRKA održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, od 1. do 21. avgusta 2018. godine.

Gordan Matić, Dunja Petrović, Dušan Ivanović, Bojan Vuletić, Vladimir Vasiljević, Nataša Pantić i Slobodan Mihajlović su predavači – mentori ovogodišnje FRKE, pokrovitelji  su Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija. Trag fondacija je donator radionice .

Sve ovo i još mnogo toga očekuje sve zainteresovane, koji se mogu prijaviti do 20. jula putem sajta www.frka.info

FRKA je prilika da na kreativan način provedete leto u našem gradu!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.