SADA je pravo vreme da počnete sa pripremom tela za leto! 🙂 Iako mnogi veruju u suprotno – taj proces uopšte ne mora da bude težak (ni rigorozan) uz prave savete, aktivnosti i uverenje – ZDRAVLJE je na prvom mestu.

#1 Pijte više vode

Dnevno konzumirajte minimum 1.5 l vode kako biste obezbedile optimalan nivo hidratacije celokupnom organizmu. Pored toga, voda će vam smanjiti apetit, ubrzati metabolizam, pomoći da imate više energije i očistite telo od bakterija i toksina iz urinarnog i probavnog trakta. Voda je obavezan napitak tokom toplih dana, a doprinosi i procesu mršavljenja.

#2 Konzumirajte više svežeg voća i povrća

Zamenite zaleđeno i konzervisano voće i povrće svežim plodovima i priuštite organizmu potrebnu količinu vitamina i minerala. Sveže voće i povrće idealno se kombinuju uz glavno jelo, dezert (ili čak umesto njega) i dobra su alternativa kaloričnim, nezdravim užinama.

#3 Budite fizički aktivne minimum pet puta nedeljno po 30 minuta

Pronađite fizičku aktivnost koja vam najviše prija (da, to može biti i šetnja) i praktikujte je minimun pet dana nedeljno po 30 minuta. Nakon sitnih promena u ishrani i navikama pri konzumiranju vode uz redovne treninge umerenog intenziteta brzo ćete izgubiti višak kilograma na potpuno zdravstveno bezbedan način.

#4 Piling kože je obavezan 

Pilingom odstranjujete sloj mrtvih ćelija, prljavština i toksina iz pora. Piling podstiče cirkulaciju i jača odbrambenu funkciju kože. Na koži lica praktikujte mehanički i enzimski piling, a za kožu tela odaberite pilinge koji sadrže kombinaciju morske soli i hranljivih ulja za dodatnu negu kože.

#5 Krenite na limfnu drenažu

Zaboravite na radikalne pristupe procesu mršavljenja i eliminacije celulita! Upamtite da marketing (na društvenim mrežama) ni iz čega može napraviti nešto, a to nešto su često lažna obećanja o naglom gubitku centimetara koja su OPASNA za vaše zdravlje. Agresivne metode oštećuju kožu, dovode do pucanja vezivnog tkiva i mogu imati teške posledice – na zdravstvenom i estetskom nivou. Radije poverite svoje telo iskusnom terapeutu koji poznaje ljudsku anatomiju i bira prirodniji i nežniji (i malo duži, ali SIGURAN i EFIKASAN) način za reoblikovanje tela.

#6 Pijte čajeve (iako vam je vrućina)

Nana, matičnjak, kamilica, brusnica, zeleni čaj, crni čaj – pijte svoj omiljeni topli napitak i na 30+ stepeni! Lekovita dejstva biljaka imaju pozitivne efekte na vaše zdravlje, a čaj odlično hidrira organizam, povoljno utiče na rad sistema organa za varenje i smanjuje osećaj gladi.

#7 Hidrirajte kožu tela 

U moru neefikasnih anticelulit gelova i ulja, radije kožu tela hidrirajte kvalitetnim kremama i losionima. Ukoliko koristite neki od anticelulit proizvoda napravite plan – jednom dnevno odvojte vreme za dubinsku hidrataciju tela, a anticelulit ritual sprovodite uveče. Samo dubinskom hidratacijom (spolja i iznutra) koža će izgledati lepo.

#8 Nosite kupaći kostim “u slobodno vreme”

Ne postoji osoba koja se oseća komforno i sigurno u sebe kada prvi put obuče kupaći kostim posle zimskih meseci, zar ne? 🙂 Smanjite osećaj “nelagode” tako što ćete šetati po kući samo u kupaćem kostimu 🙂

#9 Postepeno se izlažite sunčevim zracima

Do sada je vaša koža upila dovoljno UV zraka da ima dobru osnovu za dalje sunčanje. Ipak, budite umerene – od 10 minuta na suncu (sa proizvodom sa minimalnim spf 30!) nekoliko dana, postepeno povećavajte vreme koje provodite direktno na suncu. Nosite šešir, naočare za sunce, a kada ste “u pokretu” prebacite ešarpu od prirodnih materijala preko ramena i grudi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.