Tri ključne karakteristike pravog ženskog prijateljstva

Prava prijateljstva su dragocena.

I na ovoj konstataciju slobodno može da se stavi tačka na svaku dalju diskusiju o prijateljstvima. Dragocena – jedinstvena, vredna, teška za pronaći i održati, motivišuća. Svakoj od nas potreban je pravi prijatelj kako bi se osećala kompletno i zadovoljno. Prava prijateljica nije vaša druga polovina – ona je integralni deo vašeg bića, nadanja, strahova, uspeha i padova. I u moru “fejk” prijateljstava, srca na društvenim mrežama, Insta “storija” i onih priča iza leđa ne zaboravite da pravo žensko prijateljstvo ima svaku od navedenih karakteristika:

#1 Razumevanje

Prava prijateljica razume. Sve. Razumevanje druge osobe nećete primetiti po konstantnom klimanju glavom ili empatičnom izrazu lica, već po vašem osećaju da je vazduh laganiji, komotniji od kada ste prijateljici poverile nešto što vas muči. Prava prijateljica će razumeti zašto ste dale otkaz, a nemate alternativu; zašto ipak niste otišle na tu žurku; zašto plačete kad vam se plače ili ne plačete kad bi trebalo; zašto kolutate očima kada vidite nju i njega zajedno i zašto ste pojele to parče torte kada ste već nedelju dana na dijeti.

#2 Poštovanje

Prijateljica za ceo život poštuje vas i vaše odluke. Ne opravdava svaki vaš postupak, ne podržava svaku odluku, ali poštuje i konstruktivno vam skreće pažnju na stvari koje možda ne vidite ili ne želite da vidite. Šta god da odlučite prijateljica koja vas iskreno voli poštovaće to iako joj se možda ne dopada. Ona neće “napadati” vas kao ličnost ako se sa nečim ne slaže, već će se potruditi da zajedno istražite srž stvari i biće vam oslonac u konačnom procesu donošenju odluke.

#3 Vreme kao pojam gubi značaj kada je o vašem prijateljstvu reč

Niste se čule mesec dana? Popile kafu tri meseca? Već pet sati sedite u pidžami i grickate kokice? Kada je o vašem prijateljstvu reč vreme nema nikakv značaj. Iako se dugo niste čule ili videle, kada do tog susreta/telefonskog razgovora dođe vas dve zaista osećate da ste juče popile kafu i ispričale se. Kada ste zajedno u šopingu, na kafi, u šetnji vreme vam prolazi brzo jer je ispunjeno pričom, šalom, smehom. Talvi trenuci su dragoceni, a prijateljstva koja vas čine boljom verzijom sebe još dragocenija.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.