U znaku ljubavi: ideje za kreativne poklone za Dan zaljubljenih

Početak je februara i pravo vreme da krenete da planirate poklon za svog partnera za Dan zaljubljenih.

Zašto te volim – špil karata

Simpatičan “uradi sama” vid poklona. Kupite špil karata i probušite svaku kartu zumbalicom uz jednu ivicu, tako da kroz rupice možete provući traku da bi se špil otvarao kao knjiga. Par dana unapred sastavite listu sitnica i razloga zašto volite svog partnera, kao i interne šale i nešto što će samo on razumeti. Kada ispišete sve karte, uzmite lepu vrpcu i provucite kroz rupe kako biste napravili “knjižicu”.

Kvalitetna olovka ili naliv pero

Ako vaš partner voli da zapisuje svoje misli, ili mu je potrebno za posao, uložite malo veću svotu u kvalitetnu olovku brenda poput Parker, Senator ili Cross. Možete je odneti i kod juvelira da ugravira vaša imena, za malo ličniji pečat.

Kutija sa stvarima koje voli

Neka bude tematska, u skladu sa interesovanjima vašeg partnera. Voli filmove? Spakujte u kutiju DVD, pivo, kokice za mikrotalasnu, možda neki privezak ili blok sa motivom iz njegovog omiljenog filma, dekorišite kutiju mašnom. Uživa u društvenim igrama ili pokeru? Kupite karte, kockice za igru… Prija mu spa tretman? Nakupujte različite preparate koje bi želeo da isproba i sve spakujte u lepu kutiju.

Uramljena fotografija

U elektronskoj eri u kojoj živimo, retko se setimo da razvijemo fotografije. Dan zaljubljenih je idealan povod za to! Odaberite jednu omiljenu, ili pak sastavite kolaž od nekoliko slika i uradite je u obližnjoj fotografskoj radnji. Kupite lep ram, ili ga same ukrasite.

Ručni sat

Malo skuplji poklon, ali vredno novca ako je vaša polovina ljubitelj ili sakupljač ručnih satova. Neko vreme unpared se suptilno raspitajte koje brendove ili stil voli, pa ih potražite u brojnim radnjam po gradu. U krajnjem slučaju, bacite se u online potragu.

Vaučer

.. ili poklon kartica. Mnogo je radnji koje pružaju usluge ovog tipa. Uplatite novac na karticu, a korisnik kartice može da odabere bilo šta iz asortimana za taj iznos. Ako ste nesigurni oko izbora poklona, ovo je prava stvar za vas!

Napravite mu obrok

Unapred razmislite o romantičnom zajedničkom obroku i budite kreativne sa sastojcima. Potražite pomoć prijateljice ili interneta i obradujte i njega! Alternativa: predložite da zajedno pripremite jedno drugom omiljeno jelo.

Karte za (zajednički) odlazak na predstavu ili koncert

Teatar “Joakim Vujić” nudi bogat program ove sezone, te nađite na repertoaru nešto po svom ukusu. Isto tako, u bioksopu se ove zime daje dosta interesantnih filmova, pa možda se nađe nešto za vas. U nadolazećem periodu u gradu gostuju stand-up komičari i muzičari.

Dobro vino

Raspitajte se o kvalitetnim snabdevačima vina, bilo stranim ili domaćim. Mnogi za Dan zaljubljenih urade paket sa flašom u pletenoj korpi i dekoracijom.

Privesci za ključeve za parove

Srce podeljeno na dva dela, ključ i ključaonica, privesci sa vašim imenima… odaberite u skladu sa vašim ukusom i stilom. Možete ih naći u knjižarama i online, ili za malo skuplju varijantu, naručite ih kod zlatara sa gravurom.

Polaroid fotoaparat

Za ljubitelje starinskih fotografija ovo je savršen poklon. Možete ih naći u bolje snabdevenim tehno i fotografskim radnjama.

M.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.