Uživajte u internacionalnoj kuhinji ovog vikenda, uz recept za piletinu na italijanski način. A gde je italijanska kuhinja, tu je puno začina, aroma i neodoljivo hrskavih zalogaja. Prijatno!
Sastojci:
– 2 jajeta
– 3 čena belog luka
– So
– 100 g prezli
– 50 g parmezana
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 500 g pilećih grudi
Za sos:
– 1 crni luk
– 2 čena belog luka
– 3 kašičice paradajz pirea
– So, biber
– Malo šećera
– 1 kašičica italijanske mešavine začina
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta. Spremite smesu za pohovanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na maslinovom ulju, dok ne dobiju žutu boju. Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu. Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250 stepeni nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.