3 strategije za beauty reset kože nakon praznika

Praznična sezona se uskoro završava. Iako će nam svakako nedostajati novogodišnje i božićno raspoloženje, vraćamo se svakodnevnim obavezama i poslu. Ovih dana mnoge žene u šali kažu da su za praznike dobile – nekoliko kilograma viška. 🙂 Pored toga, primećuju i promene na koži lica u vidu upalnih procesa, proširenih pora, neujednačenog tena i sivkastog tona.

Istraživali smo kako najefikasnije “restartovati” kožu nakon praznične sezone i znate šta je najbolji zaključak? Neke od promena koje treba da uvedete kako biste oporavile kožu, biće od pomoći i u gubljenu prazničnih kilograma! Jednostavnije je nego što mislite!

#1 Povećan unos vode i vitamin C

Najsigurniji put ka potpunoj revitalizaciji kože i izbacivanju toksina iz organizma (što će uticati i na poboljšanje kvaliteta kože) jeste konzumiranje vode! Zaboravite na zaslađene sokove, varijante kafi sa sočnim krimerima, alkoholna pića i tokom narednih dana konzumirajte minimum dva litra vode dnevno. Na ovaj način ubrzaćete metabolizam, izbaciti višak tečnosti iz tela i pomoći organizmu da efikasnije sagori kalorije unete tokom praznika.

Što se uticaja povećanog konzumiranja vode na kožu tiče, matematika je jednostavna: gubitak viška vode iz organizma dovešće do bolje cirkulacije u potkožnim slojevima. Na taj način ćelije kože imaće dobru osnovu za bržu regeneraciju, a ten će postepeno povratiti zdravu boju i jedrinu.

Vitamin C je riznica lepote i zdravlja, pa lekari preporučuju da se nakon obilnih (i često nezdravih) obroka i pića poveća unos citrusnog voća i zelenog povrća, a po potrebi uvede i suplementacija vitaminom C. Za lepotu kože podjednako je korisno i nanošenje vitamina C na lice. Birajte ampule sa visokom koncentracijom vitamina C i nanosite ih na očišćenu kožu tri večeri za redom (pre proizvoda za noćnu negu). Već nakon tri dana primetićete razliku u pogledu kvaliteta i izgleda kože.

#2 Antistes za kožu

Opustili ste se tokom sezone praznika, a  prijatna atmosfera i smeh u krugu porodice i najbližih prijatelja imaće dugoročan efekat na vaše zdravlje i raspoloženje. A šta je sa kožom lica? 🙁 Njoj je baš sada neophodna antistres terapija, a na OVOM LINKU pročitajte kako da opustite kožu korišćenjem maski za okoloočnu regiju, lice i tonikom.

#3 Detoksikacija kože tokom noći

 Ćelije kože se svakodnevno „prazne“, a taj pad energije u ćelijama uzrokuje i pad u njihovoj proizvodnji lipida, kolagena i elastina koji čuvaju mladost i lepotu kože. NUXE laboratorije uvele su revoluciju kada je o noćnoj nezi kože reč, stvorivši jedinstven proizvod Nuxellence® DETOX.

Nuxellence® DETOX je noćni anti-age fluid koji detoksikuje i „puni“ kožu mladošću. Detox pojačava prirodan proces detoksikacije ćelija kože zahvaljujući Super-Detox kompleksu sastavljenom od ekstrakta albicije (drveta svile) i šećera dobijenih biotehnologijom. Nuxellence® DETOX obnavlja i puni kožu energijom zahvaljujući inovativnom kompleksu cvetova pasiflore, anchuse i maka, dok je za savršeno prijatan osećaj na koži dodato ulje šafrana.

ZAKLJUČAK: Nuxellence® DETOX je energetska, prirodna bomba za kožu lica! Dobro vam je poznat osećaj kada nakon napornog radnog dana popijete čašu sveže ceđenog voćnog soka koji okrepljuje, a uz Nuxellence® DETOX naučićete kako jedan proizvod okrepljuje kožu. Napravimo digresiju – dosadašnji proizvodi korišćeni za potrebe noćne anti age nege su kofein koji samo prividno daje energiju (a u realnosti još više iscrpljuje i dehidrira organizam), dok je Nuxellence® DETOX kombinacija vitamina i minerala u čaši zdravog napitka.

Ujutru će vas prijatno iznenaditi osoba sa one strane ogledala. Koža je puna energije, nema sivila ni tragova umora, a zbog intenzivne detoksikacije primećuju se i druga poboljšanja – manje primetne fleke na licu i slabije izražene pore.

Srećna #afterparty koža! 🙂 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.