Aktivnosti u kojima će uživati cela porodica ove zime

Zvončići, zvončići… pevanje u ritmu sa starim dobrim reklamama sa Gagom, Milenom i kafom, praznični ukrasi, dobri filmovi i još bolja hrana, mali znak pažnje za one koje volimo, prve pahulje, praznična kupovina… Biće ovo period za zabavu i uživanje cele porodice!

Šta vas očekuje ovog meseca u  BIG FASHION Kragujevac centru pročitajte u nastavku.

Odabir ukrasa i ukrašavanje novogodišnje jelke sa celom porodicom

Ovo ste sigurno očekivali, ali zaista vas ništa drugo neće zabaviti, odmoriti i oraspoložiti kao porodično dekorisanje doma i kićenje jelke. Bez obzira na to da li birate minimalistički, monohromatski ili stil koji kaže – što šarenije i svetlije to bolje, u knjižari Kengur u BIG FASHION Kragujevac centru možete pronaći sve što vam je potrebno za najlepšu prazničnu dekoraciju do sada.

Jelke, rasveta, ukrasi, kućna dekoracija, spoljna dekoracija, lutke, kugle, veštački sneg – sve na jednom mestu.

Inspiraciju potražite na Pinterest i Instagram platformama, kao i u BIG FASHION Kragujevac centru i šaljite nam fotografije praznične dekoracije vašeg doma. 🙂

Zajedničko planiranje praznične trpeze

Ne znate šta da spremite za praznični porodični ručak ili dogovoreno okupljanje sa prijateljima i njihovim porodicama? Prepustite odabir suprugu i deci, tako što će iz praznične kutije izvući papirić sa nazivom jela. Ukoliko je u vašem domu Deda Mraz i dalje jedan od najdražih likova kojeg deca vole, neka i on odabere jedno jelo što će posebno obradovari najmlađe. I ko zna, možda baš tako zavole da jedu boraniju ili grašak. 🙂

Vi ćete, naravno, kao uži izbor navesti samo one opcije čija se priprema najbolje uklapa u vaš raspored i kulinarske veštine, ali pst – nećemo da vas odamo!

A evo kako da pomirite suprotstavljene potrebe za uravnoteženom ishranom i uživanjem u hrani bez griže savesti

Priznajemo da u decembru sve ređe brojimo kalorije, a sve više ideje za slane i slatke praznične đakonije koje će obradovati celu porodicu! Ipak, tokom planiranja praznične kupovine namirnica i pića ne zaboravljamo značaj uravnotežene ishrane, a prva stanica za bezbednu kupovinu nam je IDEA Super objekat u BIG FASHION Kragujevac centru.

I to bukvalno – odmah sa leve strane nakon ulaza u IDEA Super možete pronaći veliki izbor suvog i koštunjavog voća, sveže povrće, mikseve spremne za salatu, hranljiva ulja, testeninu bez glutena i slatkiše bez rafinisanog šećera. Tu su i rafovi sa svežim voćem koje možete poslužiti umesto dezerta posle ručka – i time sačuvati “mesta” za novogodišnju tortu, ali i ojačati imunitet.

Kada svesku sa slanim i slatkim receptima “konvertujete” u spisak za kupovinu, odaberete sve za jelovnik za najmlađe, ne zaboravite da štiklirate i kupovinu vina. Sigurno vam neće biti lako da ga odaberete, ali u IDEA Super vinskoj ponudi pronaći ćete idealnu selekciju uz jela domaće i mediteranske kuhinje.

Spaja nas ljubav prema filmu

Ovaj period godine i praznično zagrevanje ne mogu da prođu bez dobrih filmova. Ukoliko vam se praznični repertoar ponavlja iz godine u godinu, a želite da pogledate nešto novo i nesvakidašnje, nastavite da čitate.

U periodu od 9. do 12. decembra u Knjaževsko-srpskom teatru održava se šesti po redu Šumadijski internacionalni filmski festival. Ima li boljeg načina da provedete hladne decembarske večeri od uživanja u debitantskim ostvarenjima mladih autora? 🙂

Kompletan program i raspored projekcija potražite na LINKU.

U BIG FASHION Kragujevac centru organizovana je izložba filmskih plakata “Tragovi jednog vremena” kao prateći program Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala, a sigurni smo da će u njoj uživati svi ljubitelji sedme umetnosti.

Zabava i sedma umetnost i za školarce

Roditelje dece školskog uzrasta obradovaće i vest da će tokom vikenda 11. i 12. decembra biti održana kreativna radionica “Filmski svet” i dečiji likovni konkurs kada će mališani imati priliku da slikaju plakat svog omiljenog filma. Više informacija potražite OVDE.

Novih filmskih iskustava nikad nije previše, a šta je novo na repertoaru Cineplexx bioskopa u BIG FASHION Kragujevac centru pogledajte OVDE.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.