Čokoladni cheesecake: BEZ pečenja, gotov za 20 minuta!

Ko kaže da ukusan slatkiš treba pripremati nekoliko sati? 🙂 Primetili ste do sada, da mi obožavamo brze i jednostavne recepte – bez komplikovanih koraka, previše kuvanja, sastojaka koje ne možemo lako kupiti. Pažljivo isplanirajte trening za naredne dane, jer broj kalorija koje ćete konzumirati drastično raste onog momenta kada napravite preukusan čokoladni cheesecake!

Sastojci za podlogu:

150 grama keksa sa maslacem
100 grama maslaca
2 kašičice kakaoa u prahu

Sastojci za krem:

300 grama čokolade za kuvanje (fit hint: koristite čokoladu sa 70% kakao delova ukoliko želite da smanjite broj kalorija)
500 grama mascarpone sira
200 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake

PRIPREMA: Maslac i čokoladu rastopite na ringli ili u mikrotalasnoj pećnici. Ostavite da se prohladi, ali ne potpuno. Keks iskickajte na sitne delove, pomešajte sa rastopljenim maslacem i smesu stavite u okrugao kalup obložen papirom za pečenje ili papirom za torte i kolače. Keks možete samleti u blenderu ili “istući” valjkom za meso i na taj način dobiti sitnije delove koji će se bolje vezati za maslac.

Mikserom umutite pavlaku, dodajte mascarpone, šećer u prahu i mlaku rastopljenu čokoladu. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, a zatim smesom premažite podlogu koju ste prethodno pripremile.

Ovako pripremljen cheesecake ostavite u frižideru nekoliko sati da se ohladi. Kolač možee premazati glazurom od čokolade i dodati omiljeno voće radi dekoracije i još boljeg ukusa.

Prijatno!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.