Čak i dok studirate, radite po više od 8 sati dnevno, ne volite ili ne umete da kuvate – postoje recepti koji su tako jednostavni da ćete poželeti da pripremate hranu češće. 🙂 Za dobar “zalogaj” nije vam potrebno puno novca, sastojci za koje nikada niste čule, sati provedeni u kuhinji, pažljivo mešanje sastojaka, tri načina obrade namirnica kulinarsko umeće, volja… Zaboravite na “komplikovano” i uživajte u jednostavnoj pripremi i fantastičnim ukusima!
SOČNA PILETINA SA AROMATIČNIM KROMPIROM
Potrebno je za četiri osobe*:
1 kilogram pilećeg filea
2 jajeta
1,5 čaša kisele pavlake
4 bela, oljuštena krompira
So, biber
Osušeni vlašac
Beli lik u granulama
Praziluk
*porciju možete pripremiti i za 2, 6 ili više osoba sa smanjenjem odnosno povećanjem količine sastojaka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posudu za pečenje premažite sa malo ulja, a višak pokupite papirnim ubrusom. Na dno posude poređajte prethodno oljušten i iseckan na kockice beli kropmpir. Posolite i pobiberite krompir, dodajte suvi vlašac i malo granula belog luka. Preko krompria poređajte pileći file isečen na tanje parčiće. Posolite, pobiberite i dodajte vlašac. Prelijte oko 100 ml vode preko namirnica. Pecite oko 30, 35 minuta, a kada nakon toga u posudu za pečenje dodajte umućena jaja sa pavlakom i naseckajte praziluk na kolutiće. Pecite još 20-ak minuta. Zahvaljujući smesi od jaja i pavlake, pileći file neće biti “suv”. Poslužite uz svežu zelenu salatu. Prijatno!