I slatki, i kiseli i jednostavni za pripremu – mafini sa višnjama i makon idealna su poslastica nakon ručka ili kao užina u bilo koje doba dana! 🙂
Za pripremu mafina sa višnjama i makom potrebno je:
300 grama brašna,
1 prašak za pecivo,
3 kašike mlevenog maka,
125 grama putera,
1 vanilin šećer,
100 grama šećera,
4 jajeta,
šolja mleka,
200 grama očišćenih višanja (mogu i one iz zamrzivača, vodite računa da se dobro odlede i ocedite ih pre korišćenja)
Priprema:
Penasto umutite šećer, vanilin šećer i puter, pa dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje mikserom. Zatim se dodaju mrvice maka i brašno u koje smo prethodno umešali prašak za pecivo. Dodajte i malo mleka. Kada je smesa spremna (dovoljno tečna da “klizi” niz kašiku, ali i čvrsta da se ne izliva previše) izlijte je u kalup za pečenje mafina. Dodajte višnje u svaki mafin posebno.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a mafine pecite oko 30 minuta. Prilikom pečenja proverite da l je poslastica gotova, tako što ćete čačkalicu staviti u smesu. Ukoliko se ne lepi i čačkalica ostaje suva – mafini su spremni!
Prijatno!