Umorile ste se od tradicionalne srpske kuhinje za praznike?

Vreme je za italijanske specijalitete – lagane, ukusne i nezahtevne u pogledu pripreme i kupovine sastojaka.

Pasta sa osvežavajućom nanom i hranljivim bademima priprema se za 20-ak minuta, a sadrži svega 238 kcal po porciji!

POTREBNO JE:

Penne testenina – 200 grama biće dovoljno za dve osobe

Sitno iseckan svež peršun – polovina vezice

Listovi sveže nane

15 badema proprženih na tihoj vatri (a možete koristiti i sirove)

1 manja ljuta paprika isečena na tanke kolutove

1 čen belog luka

2 kašike soka od limuna ili limete

Maslinovo ulje

So, biber

PRIPREMA:

Kuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Ocedite testeninu i prebacite je u veliku posudu. U međuvremenu napravite sos: U blender dodajte peršun, nanu, bademe (isecite ih na četvrtine), papričicu, beli luk i sok od limunai 1/4 kašičice soli dok se sitno ne iseckaju. Postepeno dolivajte ulje dok se smesa ne ujednači.

Prelijte skuvanu testeninu sosom i pospite malo ulja, soli i bibera.

Prijatno!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.