Umorile ste se od tradicionalne srpske kuhinje za praznike?
Vreme je za italijanske specijalitete – lagane, ukusne i nezahtevne u pogledu pripreme i kupovine sastojaka.
Pasta sa osvežavajućom nanom i hranljivim bademima priprema se za 20-ak minuta, a sadrži svega 238 kcal po porciji!
POTREBNO JE:
Penne testenina – 200 grama biće dovoljno za dve osobe
Sitno iseckan svež peršun – polovina vezice
Listovi sveže nane
15 badema proprženih na tihoj vatri (a možete koristiti i sirove)
1 manja ljuta paprika isečena na tanke kolutove
1 čen belog luka
2 kašike soka od limuna ili limete
Maslinovo ulje
So, biber
PRIPREMA:
Kuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Ocedite testeninu i prebacite je u veliku posudu. U međuvremenu napravite sos: U blender dodajte peršun, nanu, bademe (isecite ih na četvrtine), papričicu, beli luk i sok od limunai 1/4 kašičice soli dok se sitno ne iseckaju. Postepeno dolivajte ulje dok se smesa ne ujednači.
Prelijte skuvanu testeninu sosom i pospite malo ulja, soli i bibera.
Prijatno!