Pet SOS saveta za negu suve kože

Tokom jeseni i zime koža imunološki odgovara na stres izazvan prekomernim izlaganjem UV zracima. Ovo je period godine u kojem bronzani ten i egzotičan dodir sunca na telu menjaju suva koža i prateći zdravstveni i estetski problemi. Do intenzivnije manifestacije simptoma suve kože dovode nepravilna nega tela, dehidratacija, pušenje, nepravilna ishrana, hormonalni disbalans. Suva koža sklona je prevremenom starenju, gruba je, a u ekstremnim situacijama javljaju se i vrlo bolne manifestacije simptoma. Isušenost kože je neprijatan estetski i zdravstveni problem, te je za lečenje ovog stanja neophodno voditi računa o oba aspekta.

#1 Izbegavajte dug boravak u prostorijama sa suvim vazduhom

Kada počne sezona grejanja češće su respiratorne infekcije, ali i problemi sa pojavom suvih zona na koži. Koristite ovlaživač vazduha kada je uključeno grejanje, a može vam poslužiti i čaša vode postavljena na radijator, kao i mokar peškir prebačen preko grejnog tela.  

#2 Hidratacija

Adekvatno hidriran organizam efikasnije obavlja metaboličke aktivnosti i međućelijsku razmenu hranljivih materija, pa važni nutrijenti stižu i do najdubljih slojeva epidermisa. Konzumirajte osam čaša vode dnevno, limunadu, biljne čajeve, sveže sezonsko voće i povrće.

#3 Skratite boravak u vrućoj vodi

Topla kupka na kraju napornog radnog dana? Ne možemo da zamislimo bolju antistres terapiju, ali suvoj koži ona nikako neće prijati. Topla voda dodatno isušuje kožu i pogoršava simptome dovodeći do narušavanja hidro-lipidnog sloja.

#4 Isključite iz upotrebe agresivna sredstva za tuširanje i higijenu

Aromatične kupke. Miris vanile. Čokolade. Trešnjinog cveta. Lavande. Jagode. Kokosa. Svi ti predivni mirisi i teksture sredstava za tuširanje u 90% slučajeva nisu prijatelji suve kože. Korišćenje agresivnih sredstava za higijenu i negu dodatno narušava pH vrednost kože, dovodi do isušivanja i iritacija.

#5 Redovnim pilingom koži vratite elastičnost i mekoću

Jedan od najvećih beauty mitova je da suvoj koži nije potreban piling i da će je piling dodatno iritirati. Prirodan piling na bazi kafe najbolji je prijatelj suve kože – i kao prevencija i kao tretman isušenosti kože. Redovnim pilingom (dva do ti puta nedeljno) stimulišete proces uklanjanja mrtvih ćelija i regeneraciju oštećene kože. Ove jeseni i zime no. 1 u nezi suve kože je MARK – potpuno prirodni piling od kafe.

MARK piling posebno je pogodan za negu suve kože jer ne sadrži konzervanse, veštačke boje i mirise. Ne narušava pH vrednost kože i ravnotežu hidro-lipidnog sloja. MARK će razmaziti vašu kožu! Sadrži prirodne sastojke vrhunskog kvaliteta i vitamin E – jedan od najsnažnijih antioksidanata.

Visoka koncentracija kofeina iz najfinijih zrna kafe robuste poboljšava cirkulaciju i uklanja toksine sa kože. Hladno ceđeno bademovo ulje umiruje kožu i stimuliše proces regeneracije. Čisto prirodno kokosovo ulje sadrži obogaćene i masne kiseline koje omekšavaju i hidriraju kožu bez začepljenja pora. Smeđi šećer i morska so čiste pore i stimulišu protok krvi. Vitamín E poboljšava strukturu kože i ujedno je štiti  od negativnih uticaja okoline.

MARK je na raspolaganju vašoj koži i vašem ukusu 🙂 – dolazi u nekoliko različitih varijanti, pa razumemo tu neodlučnost oko izbora IT MARK pilinga. Pišite nam da zajedno odaberemo MARK piling za vas i ne zaboravite – dostava MARK pilinga na teritoriji Srbije je potpuno besplatna.

Do naredne priče o MARK-u – dozvolite mu da vas razmazi i učinite nešto dobro za svoju kožu i sebe- Zaslužile ste.  

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.