Praznična trpeza: Hleb sa medom

Još uvek niste odlučile kojom poslasticom da obradujete najdraže ljude tokom novogodišnjih i božićnih praznika? 🙂 Imamo super ideju – preukusan hleb sa medom! 🙂

Mešavina začina i meda čini ovaj hleb veoma ukusnim.

Potrebni sastojci: kesica suvog kvasca, šoljica tople vode, pola šolje brašna (za razvlačenje testa), jedno jaje, kašičica mlevenog korijandera, pola kašičice cimeta, kašičica karanfilića, kašičica soli, šolja toplog mleka, 100 gr otopljenog putera, 600 gr brašna, dve kašike meda (jedna za smesu, druga za premazivanje).

Način pripreme

Pomešati kvasac i toplu vodu. U drugu posudu sipati sve sastojke osim brašna, promešati, zatim dodati kvasac. Mutiti uz postepeno dodavanje brašna. Ostaviti oko sat vremena da naraste. Razviti testo u nekoliko manjih pogačica i uvaljati ih u brašno. Izreckati ih po vrhu i peći oko 45 minuta na 200 stepeni. Kad se ispeku premazati ih medom.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.