Ružičasta radionica na Ekonomskom fakultetu

Prva od tri “Ružičaste radionice”, posvećene prevenciji raka dojke, biće održana u sredu, 9. oktobra, na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu sa početkom u 13 časova.

Radionica će biti prvenstveno fokusirana na prevenciju raka dojke edukacijom žena o faktorima rizika za maligne bolesti i samopregledu dojki kao prvom koraku u zaštiti zdravlja savremene žene.

Pored stručnjaka iz Kliničkog centra Kragujevac, studentkinje će imati priliku da čuju i iskustva žena koje su uspešno savladale ovu opaku bolest, dobiju odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila i nauče da izvrše pregled svojih dojki.

Cilj kampanje koju “Adrija medija grupa” sprovodi u saradnji sa kompanijom “Avon” je da se podigne svest mladim ženama o tome koliko su prevencija i rana dijagnostika važni u borbi protiv raka dojke. Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i svetu. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

“Avon” akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji ove godine obeležava 15 godina postojanja, a od pokretanja do danas prikupila je i donirala više od pola miliona dolara. Vrednom donacijom doprineli su kupovini potrebne opreme za ranu dijagnostiku, podizanju svesti o važnosti prevencije i podršci programima koji pružaju neophodnu obuku i informacije ženama u borbi protiv raka dojke.

Program:

Od 13 do 14 sati – “Važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke”
Od 14.30 do 15 sati – Pink party

Govornici:

Dr Sunčica Dagović, onkolog, Klinički centar Kragujevac
Dr Sanja Milojević, radiolog, Klinički centar Kragujevac
Marija Aćimović, žena koja je izlečila rak dojke
Nataša Bajat, urednica magazina Lena
Sonja Knežević, kompanija Avon