Šest namirnica koje će vašoj koži vratiti zdrav sjaj

Preskočite Instagram filtere i pokažite svima prirodnu lepotu kože! 🙂 Svaki beauty junkie zna da je nega kože veoma važna na putu ka postizanju zdravog i ujednačenog tena, ali – pravi prijatelj zdrave kože je ishrana.

Hrana bogata antioksidantima, vitaminima i mineralima ima pozitivan uticaj na vraćanje prirodnog sjaja umornoj koži lica. Uvrstite u jelovnik sledećih šest namirnica i uživajte u #nofilter izgledu 24/7 🙂

#1 Citrusi

Pomorandža, grejp, limun, limeta – u toplim danima nema boljeg osveženja za organizam, a sjajna stvar je što citrusno voće brzo vraća koži sjaj i puni je energijom i blistavošću. Citrusno voće bogato je vitaminom C koji štiti kožu od UV oštećenja, slobodnih radikala smanjuje pojavu finih linija i bora, hiperpigmentacija.

#2 Borovnice

Borovnice sadžre flavonoide koji se uspešno bore sa zapaljenskim procesima u organizmu. Kada uključite borovnice u ishranu koža će se uspešnije boriti protiv slobodnih radikala i brže će odstranjivati toksine.

#3 Zeleni čaj

Kralj među čajevima. 🙂 Pored obilja antioksidanata koje sadrži, zeleni čaj stimuliše protok krvi i razmenu materija među ćelijama. Na taj način osigurava se da do svake ćelije kože stigne dovoljno kiseonika. Konzumacijom zelenog čaja jačate odbrambene mehanizme kože.

#4 Spanać

Mornar Popaj ga obožava jer daje snagu – iz tog razloga će ga voleti i vaša koža. Spanać je bogat vitaminom E i beta karotenom koji su neophodni svim tipovima kože za anti age i energy boost tip nege.

#5 Krompir

Pečen krompir (krompir u “kaputu”) ili baren krompir zadržavaju celokupno nutritivno blago ove namirnice – vitamin C, antioksidante, minerale. Kombinacija ovih sastojaka dovodi do kasnije pojave prvih bora i sporijeg razvoja finih linija na koži lica.

#6 Paradajz

Možete ga čak i nanositi na kožu. 🙂 Paradajz je bogat likopenom koji mu daje crvenu boju, a u kontektsu zdravlja i lepote, likopen je uspešan borac sa slobodnim radikalima, jednim od najčešćih uzročnika prevremenog starenja i pojave raka kože.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.