Tri HRONO recepta za brzu pripremu ukusnih obroka

Ovog leta ne gubite vreme u kuhinji pored šporeta, ali gubite kilograme uz hrono obroke u kojima će uživati svi članovi porodice! 🙂 Hrono ishranom “bezbolno” lečite loše navike u ishrani, utičete na poboljšanje zdravlja i vremenom gubite kilograme na zdravstveno bezbedan način.

Pogačice sa sirom. Pomešajte 200 grama ražanog i 50 grama ječmenog ili speltinog brašna (ili napravite neku drugačiju kombinaciju brašna prema svojoj inspiraciji) sa jednom kašičicom soli, jednom kašičicom belog luka i 150 grama putera. U ovu smesu dodajte 200 grama izmrvljenog sira (po želji) a zatim ostavite testo 15-ak minuta u frižideru. Posle toga razvucite koru debljine oko 1 cm i čašom isecite pogačice. Za premazivanje pogačica možete koristiti žumance ili maslinovo ulje u kombinaciji sa raznim semenkama (suncokret, kim, susam…).

Danina kuhinja

Pileće pljeskavice. Brza varijanta za laganiji ali vrlo hranljiv ručak ili večeru u vrelim letnjim danima. U pola kilograma usitnjenih (izblendiranih) pilećih grudi, dodajte glavicu sitno seckanog crnog luka, peršunov list, ruzmarin, lan, kašičicu kurkume, so, biber, alevu papriku ili neki drugi začin koji volite da koristite tokom hrono ishrane. Od smese oblikujte pljeskavice i pržite na zagrejanom puteru. Ako ćete ih jesti za večeru, možete dodati dve sitno seckane zelene paprike i koristite maslinovo ulje za prženje.

 

Hrono brownies. Ko kaže da su slatkiši ”zabranjeni” u hrono ishrani? ☺ Za ljubitelje čokolade ovo je super brzi recept za kolač koji možete jesti od 17 do 19 sati, ali ukoliko ste van restikcije. Otopite 125g crne čokolade sa jednom kašikom putera. U to dodajte još 125 grama putera (prethodno penasto umućenog) i dva jajeta, takođe prethodno umućena. Zatim dodajte 50 grama brašna, najbolje heljdinog jer odlično ide uz crnu čokoladu i oko 70 grama mlevenih oraha ili lešnika. Smesu sipajte u manji pleh i pecite najduže 20 minuta na 180 stepeni. Ukoliko želite, u smesu možete dodati i malo ruma, a kada se kolač ispeče možete ga preliti crnom čokoladom (čokolade nikad dosta ☺).

Prijatno!

J.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.