Tri načina da u 2022. godini smanjite stres

Ovo nije magični štapić koji će preko noći rešiti problem sa stresom, niti takav postoji na bilo kojoj drugoj (online) adresi. Pred vama su praktični saveti koji mogu napraviti veliku razliku u načinu na koji se suočavate sa stresom.

Kao i u drugim aspektima života, doslednost u primeni je ključna, a prihvatanje odgovornosti da nekad i same sebi režirate stresne situacije bez razloga je još jedna istina koja vam značajno može pomoći i u ovoj i u svakoj narednoj godini.

Neki kažu da je šoping dobra antistres terapija (ne kažemo da se ne slažemo sa tim), ali za prvu ovogodišnju kupovinu biramo male pomoćnike iz BIG FASHION Kragujevac centra koji, uz savete koji slede, provereno eliminišu stres.

Nađite vremena za čitanje

Kada vas očekuje stresan dan na poslu, odlazak kod stomatologa, polaganje ispita ili bilo koja aktivnost koja vam na trenutke kvari raspoloženje, vreme je za promenu fokusa. Lakše reći nego učiniti? Nije!

U takvim situacijama potrebno je da uposlite misli, a nema boljeg načina od čitanja. Neka to bude 5, 15 ili 30 minuta dnevno. Uz kvalitetnu literaturu eliminisaćete misli koje vas opterećuju, skrenuti pažnju sa stresne situacije i dati telu priliku da odmori.

Novu godinu počinjemo u nobelovskom stilu, a inspiraciju za čitanje pronašli smo u knjižari Vulkan u BIG FASHION Kragujevac centru. Dugo očekivani roman Orhana Pamuka “Noći kuge”, delo koje je pisao punih pet godina, donosi živu panoramsku sliku poslednjih dana Osmanskog carstva.

Sa maestralno književno satkanim likovima, roman “Noći kuge” je priča o borbi ljudi sa poštovanjem karantinske zabrane, sa kugom, sa tradicijom i naposletku – jednih sa drugima.

Pokrenite se

Kada je organizam izložen stresu, značajno je smanjeno lučenje hormona sreće – endorfina, serotonina, oksitocina i dopamina. Zagrljaj i konzumiranje tamne čokolade su dobri načini da pomognete telu u borbi sa stresom, ali ne zaboravite da je fizička aktivnost od ključnog značaja za celokupno zdravlje, pa tako i razvijanje mehanizama za borbu sa stresom.

Kratka šetnja, vežbe istezanja, vožnja bicikla, trčanje, teretana – izbora je puno, važno je samo da se pokrenete na prvu naznaku stresa.

Trening ne umara već odmara, a za maksimalnu udobnost pri bilo kojoj fizičkoj aktivnosti birajte udobnu obuću. Uz motivaciju i želju da se lakše borite sa stresnim situacijama, Skechers Bobs Squad patike su sve što vam je potrebno. Udobne, estetski savršene, kvalitetne i odlična potpora stopalima.

Potražite u Office Shoes maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.

Ne zanemarujte značaj sna

Sve je lakše posle dobrog sna i odmora, zar ne?

Kada ste umorne, iz takta vas mogu izbaciti i naizgled beznačajne stvari poput čekanja u redu dužeg od dva minuta. Ništa što kvalitetna popodnevna dremka ne može da reši, bar dok ne stigne vreme za noćni odmor i san.

Za potpuno opuštanje i pravilan položaj tela tokom sna, važan je odabir dušeka. Dušek od pene Hitex Lavanda Comfort 16 sa ortopedskim jezgrom savršeno se prilagođava telu. Miris lavande u navlaci umiruje, oslobađa od napetosti i nesanice i pruža dodatnu udobnost.

Upoznajte novu dimenziju komfora u Vitapur maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.