Tri najbolje beauty novogodišnje odluke

Ove godine poželite od Deda Mraza savršenu, nežnu, zdravu i zaglađenu kožu, a na stranicama portala Kragujevčanka pročitajte i kako da dobijete ono što ste poželele.

Niko ne voli pravila – ali ako ih formulišemo u novogodišnje odluke i razumemo zašto su (ponekad) dobra za naše zdravlje i kožu, rado ćemo ih se pridržavati. Evo koje tri beauty odluke obavezno treba da se nađu na vašoj listi novogodišnjih odluka.

#1 Temeljno ću skidati šminku svako veče

Samo potpuno čista koža može da apsorbuje aktivne sastojke krema i seruma za noćnu negu. Tokom noći i to u periodu od 10 do 2 sata iza ponoći najintenzivniji je proces regeneracija ćelija epiderma i dubljih slojeva kože, pa otuda i potreba da se posebna pažnja posveti večernjoj rutini nege. Skidanje šminke ne sme da se svede na korišćenje vlažnih maramica ili sapuna. Temeljno čistu kožu dobićete korišćenjem micelarne vode, gela ili pene za umivanje, tonika, seruma i odgovorajuće kreme. Pored svakodnevnog čišćenja, priredite mini spa rituale koži dva puta nedeljno uz piling i masku za dubinsko čišćenje pora i detoksikaciju.

#3 Koristiću glikolnu kiselinu u ritualima nege

Glikolna kiselina temeljno će očistiti pore, ukloniti mrtve ćelije sa kože, zagladiti bore, smanjiti vidljivost pa i potpuno ukloniti promene u vidu hiperpigmentacija. Koristite je u obliku maske, fluida, seruma, kreme ili enzimskog pilinga.

#3 Piću puno vode i konzumiraću sveže voće i povrće

Hidratacija je najvažnija kada je o lepoj i zdravoj koži reč – spolja, pa tako i u samom organizmu. Pijte dva litra vode dnevno, u ishranu uključite što više svežih namirnica. Voće i povrće bogato je vitaminima i mineralima koji su od ključnog značaja za pravilan proces razvijanja ćelija.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.