Tri prirodna soka za jačanje imuniteta tokom pandemije Covid-19

Tokom perioda širenja virusa, jačanje organizma vitaminima iz ceđenih napitaka ključni su za imunitet i zaštitu zdravlja.


Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji virusa i zaštiti organizma. Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači, a vi ćete se osećati snažnijim i otpornijim na pretnje po zdravlje koje dolaze iz okoline.

Sok od limuna

Limun je jedno od najpristupačnijih vrsta voća, a ima čudesne prednosti za zdravlje. Obiluje vitaminom C i antioksidantima koji jačaju imunološki sistem. Iako je kiselog ukusa, limun ima alkalno delovanje, zbog čega je odličan i za osobe koje imaju povećan nivo želudačne kiseline.

Sok od šargarepe

Ovo slatkasto piće odgovara i deci i odraslima. Šargarepa je bogat izvor vitamina C i B, kalijuma, gvožđa, natrijuma i fosfora. Osim što može ojačati imunitet, šargarepa može pospešiti funkciju jetre, poboljšati kognitivne funkcije, sačuvati zdravlje očiju i probavnog trakta.

Sok od repe

Repa sadrži beta karoten, vitamin C, karotenoide, sumpor, kalcijum, gvožđe i mangan. Ovaj napitak može poboljšati kognitivne funkcije, pročistiti krv i krvne sudove i pospešiti rad jetre. Možete ga pomešati sa sokom od jabuke, jabučnim sirćetom ili sokom od šargarepe.No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.