Tri proverena načina da održite motivaciju za trening

Znamo da je ponekad lakše reći nego učiniti, ali kada jednom uvedete redovnu fizičku aktivnost u dnevni raspored i date joj prioritet u odnosu na sedentarni način života – osećaćete se i i izgledati bolje nego ikada ranije.

Kada osobe koje redovno treniraju pitamo zašto to rade (i kako im uspeva) najčešće čujemo odgovor – zbog zdravlja, a zatim na listu dolaze dobro raspoloženje, dobra kondicija i zatezanje/oblikovanje tela.

Motivacija može varirati, ali upamtite da vaše telo već zna šta mu je potrebno, a um je taj koji treba “zavarati” trikovima i cakama. Delimo sa vama ideje kako da održite motivaciju ovog proleća i uživate u svim benefitima treninga!

Za početak, prošetali smo do BIG FASHION Kragujevac centra po potrebnu opremu, a usput došli do sjajnih informacija o predstojećem Serbia Open turniru. Pročitajte više u nastavku!

Kupite novu opremu i obuću

Može zvučati kao loš trik “pokupljen” sa Interneta, ali ako sebe častite novim kompletom opreme za trening, duže će vas držati (početnički) entuzijazam. A ono što ponovite od 7 do 10 puta polako prelazi u naviku; navike formiraju vašu ličnost i nove rutine bez kojih više nećete moći da zamislite svoj dan.

Naravno, važno je da oprema koju birate bude od prijatnih materijala, udobna i komforna pri svakom pokretu jer samo tako možete dati svoj maksimum na treningu.

Od svih stvari potrebnih za trening, često je najzahtevnije odabrati dobar par obuće, naročito ako ste u potrazi za udobnim i kvalitetnim patikama za tenis. Tu nam u pomoć dolazi bogata Sport Vision ponuda u BIG FASHION Kragujevac centru.

Za prolećnu sezonu tenisa na otvorenom biramo Adidas Game Court ženske patike. Odlikuju ih lagani mrežaati gornji sloj i udobno gazište. Kombinacija materijala i dizajn omogućavaju neophodnu ventilaciju stopala i savšren komfor pri svakom pokretu.

Povremeno menjajte tip vežbi

Uživate u trčanju, vožnji bicikle ili brzom hodu? Odlično! Dodajte tom tipu treninga i vežbe snage sa opterećenjem za maksimalno dobre rezultate u pogledu oblikovanja tela. Radije birate pilates ili jogu? Sjajno! Brz hod nakon tog vida treninga dodatno će pokrenuti i opustiti mišiće.

Raznovrsnost u treningu je važna, ali ništa ne forsirajte. Uživajte u onom tipu aktivnosti koji vam najviše prija, a povremeno uključite i drugi tip vežbi u plan treninga.

Pri bilo kojoj aktivnosti važno je da vam bude udobno, a tako ćete se sigurno osećati u NIKE trenerci od prijatnog materijala koji dozvoljava koži da diše. Možete je nositi u kompletu, ili donji deo kombinovati uz kratki top za trening. Potražite u Planeta Sport maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.

Ne zanemarujte značaj treninga kod kuće

Dešava se i najupornijima – kiša, vetar, loš dan na poslu u sekundi mogu pokvariti planove za odlazak na trening i to je potpuno OK. Možda vam se jednostavno ne izlazi, ali ne zanemarujte značaj treninga u kućnim uslovima.

Lagane vežbe istezanja mišića leđa, stomaka, nogu i ruku, vožnja kućnog bicikla, preskakanje konopca, istezanje uz program vežbi za pilates bar, joga, vežbe sa ili bez opterećenja – opcija za kućni trening je puno i svaka na svoj način prija telu i umu nakon napornog dana.

Možda ste ipak tip koji prednost daje kućnim treninzima u odnosu na odlazak u teretanu ili grupne časove i to je odlično – sve dok ste redovni i na tom tipu treninga.

Energetics YOGA, podloga za gimnastiku biće vam sjajna podrška pri izvođenju vežbi zagrevanja i istezanja. Podloga je napravljena od posebne pene od 4 milimetara, koja osigurava prijatan položaj telu i zglobovima pri izvođenju vežbi, a možete je kupiti u InterSport maloprodajnom objektu u BIG FASHION Kragujevac centru.

BIG ŠOPING CENTRI – SPONZOR SERBIA OPEN TURNIRA

Serbia Open turnir biće održan od 18. do 24. aprila, na Novak terenima, a u narednom periodu sve posetioce BIG FASHION Kragujevac šoping centra očekuju vredne nagrade.

U periodu od 14. do 17. aprila najmlađie posetioei centra očekuju treneri Top Spin teniskog kluba da zajedno savladaju osnove ovog sporta, a i one starije očekuju brojna iznenađenja – između ostalog, prilika d aosvoje karte za Serbia Open, o čemu više informacija možete pročitati OVDE.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.