Tri važne stvari koje smo naučili od tri Instagram zvezde!

Kakav ti je Instagram Feed takav ti je život.

U ovoj tvrdjni zapravo ima mnogo istine. Da li ste primetile promene u raspoloženju nakon što vidite nečiju objavu na popularnoj društvenoj mreži? Ukoliko takve promene raspoloženja idu u smeru ka negativnom – vreme je da kliknete na taj Unfollow!

Lucky for us, Instagram je sjajna platforma na kojoj možete mnogo toga naučiti, motivisati sebe, inspirisati se na pozitivne promene. Ključ je u tome da pratite profile iza kojih stoje osobe koje mogu biti vaš online mentor. Biznis, lepota, hrabrost – izdvajam tri moćne žene  koje imaju šta da kažu online svetu.

Zašto Instagram zvezde? One to svakako nisu u kontekstu celebrity i wannabe celebrity društva, ali svojim primerom kreiraju pozitivne promene. One su zvezde jer vas vrlo lako motivišu da i vi postanete zvezda (svog kutka business, lifestyle i beauty univerzuma)!

#1 Jovana Miljanović – lekcija o (monetarnom) vrednovanju sopstvenog truda i posla

Koliko puta ste bile u situaciji da “spustite” cenu svoje usluge ili proizvoda? Odradite nešto potpuno besplatno jer ste smatrale da će to biti odskočna daska za uspeh u budućnosti? A zapravo se taj začarani krug pretvorio u lavirint iz kojeg ne uspevate da nađete izlaz.

Instagram: jovana.miljanovic

Jedna Jovanina Instagram priča u potpunosti je promenila moj pogled na taj lavirint. Naime, Jovana je podelila email upit u kojem se devojka raspituje o mogućnosti stipendiranja (besplatnog pohađanja) radionice. Ukoliko nemaš da izdvojiš XY eura za moju radionicu – trenutno ti nije potrebna (jer ako nemaš novac za nju, nemaš ni da uložiš u razvoj biznisa i u ovoj fazi treba da se fokusiraš na druge stvari). Parafraziram, ali suština je tu. Odmerenim stavom, diplomatskim pristupom i iskrenošću Jovana je za manje od minut pokazala da je recept za uspeh u poslu jednostavan – poštuj sebe i poštuj druge!

Možda trenutno vaš klijent neće da plati (više) za usluge koje pružate ili proizvode koje mu prodajete. “Stavite na kantar” vaš odnos prema poslu, trud, znanje i energiju koju ulažete u realizaciju projekta i izvagajte da li ste klijentu zaista potrebni. Ako jeste – mora da (ne – treba da) ceni vaš rad (monetarno). Isto je i na privatnom planu – zaboravite na ljubav koju dobijate na kašičicu, prijateljstva sa energetskim vampirima, razgovore koje ne želite da vodite. Uz formulu: ako nemaš/ne pružaš/ne želiš/nećeš/ X onda moje Y trenutno nije za tebe!

X = ljubav, poštovanje, posvećenost
Y = vreme, energija, ljubav, dobrota

#2 Aleksandra Bezmarević Stević – o svom poslu uvek i sve najlepše!

Ukoliko do sada niste – obavezno zapratite ovu mladu mamu i preduzetnicu! Naročito ako se bavite marketingom na društvenim mrežama. Ona obožava svoj posao i to se vidi i oseti. A njena energija je ludački zarazna! 🙂 Rado će sa pratiocima podeliti korisne savete, pričati o svojim (ne)uspesima, organizaciji dana, vaspitavanju deteta.

Instagram: alex.bezmarevic

Znate onaj dan kada jutro jednostavno počne “na levu nogu”? Probajte da napravite twist i ponašajte se kao da je to najlepši dan u godini! Hvalite svoje poslovne uspehe (podrazumeva se da prepotentnosti ovde nema mesta!), ispričajte nešto lepo o svom suprugu, detetu, bratu, pohvalite ljubaznost radnice na trafici – vreme je da i vaša ludački dobra energija zarazi nekog! 🙂

#3 Tamara Ćosić – lepa si takva kakva jesi!

Ili što bi njen blog poručio – lepa (si) svaki dan! Tamara je devojka čiju ćete svaku Instagram priču želeti da pogledate, a njen YouTube kanal postaće vam jedan od 10 omiljenih.

Instagram: lepasvakidan

Milan Maglov i Tamara pričaju o marketingu na društvenim mrežama – pa naravno da je gledanje tog videa prvo na to do listi! 🙂 Tamara, pomeri se malo ovamo, da izgledam veće od tebe, a Tamara baš to ostavi u video materijalu koji je do sada pogledalo više od 18 hiljada ljudi. (Milane, ne mislim ništa loše, primer je otvoren za interpretaciju ?). Ogromna ljubav za prijateljstvo puno šala, ali šta vi radite kada vas nečiji komentari na račun fizičkog izgleda uvrede? Odnosno – da li vas uopte takvi komentari “dotiču”?

Morate da naučite kako da budete najbolja i najlepša verzija sebe uz sve atribute koji su vam rođenjem i tokom odrastanja dati.  Kako da u tome uspete uz praktične savete, cake i pragmatične trikove naučićete na Tamarinim online stranicama.

A kako izgleda vaš Instagram Feed?