#UpaliRozeSvetlo: besplatan koncert Aleksandre Radović!

Da li ste znali da godišnje gotovo 1600 žena izgubi bitku sa rakom dojke, dok je svake godine blizu 4000 žena u našoj zemlji oboli?

A da li ste znali da je, otkriven na vreme, rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva?

Ove godine Avon obeležava početak Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke besplatnim koncertom Aleksandre Radović, 6. oktobra u 17 časova na platou kod krsta u Kragujevcu.

Avon je još 2004. godine pokrenuo akciju za borbu protiv raka dojke. Uz pomoć mnogobrojnih Avon Dama, Avon prikuplja sredstva za donaciju prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih је celokupan bruto profit namenjen nabavci najsavremenije medicinske opreme i podršci programima koji podižu svest, edukuju i pružaju podršku ženama u borbi protiv raka dojke.

Ove godine, najbolje rezultate u prikupljanju sredstava ostvarile su Avon Dame iz Kragujevca i na taj način pokazale svoju posvećenost ovom važnom ženskom pitanju. Za obeležavanje njihovog uspeha, kompanija Avon omogućila je koncert Aleksandre Radović  u kojem će moći da uživa ceo grad. Pored muzike, posetioci će od 16 časova da uživaju i u porodičnim aktivnostima kao što su dečiji kutak, kutak za dame i humanitarni bazar.

Pod okvirom velike globalne kampanje „Upali roze svetlo“, po kojoj je ovaj koncert i dobio ime, Kragujevac će biti simbolično osvetljen roze svetlom – i tako rasvetliti sve nejasnoće kada je u pitanju svest o raku dojke. Posetioci su pozvani da obuku svoju omiljenu roze odevnu kombinaciju, da dođu sa svojim dragim osobama uživaju u muzici, podrže obolele žene i podsete sebe, a i druge na značaj redovnih pregleda.

Kompanija Avon ugostiće i predstavnice Ženskog centra Diva, udruženja koje pruža podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma, kao i predstavnice Savetovališta za žene obolele od raka dojke kojima je namenjena sledeća donacija u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke. Prikupljanju sredstava za realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište za žene obolele od raka dojke pokrenulo sa ciljem da pruži podršku za bolji oporavak ženama obolelim od raka dojke, svako se može uključiti poručivanjem humanitarnih proizvoda.

Pridružite nam se u borbi za život. Da nijedna žena ne bude u mraku – #UpaliRozeSvetlo!

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke postavila je Avon Fondaciju u prve redove borbe protiv raka dojke. Avon je danas vodeća korporacija koja globalno podržava ovo pitanje. Od kada je Avon Fondacija pokrenula Akciju 1992. godine, zahvaljujući programima za borbu protiv raka dojke u preko 50 zemalja donirano je milijardu dolara za sprovođenje istraživanja i unapređenje pristupa kvalitetnoj nezi za sve. Avon Fondacija omogućila je da više od 18 miliona žena širom sveta dobije besplatne mamograme i preglede dojki, obrazovala preko 145 miliona žena o raku dojke i finansirala perspektivna istraživanja o uzrocima nastajanja raka dojke i načinima prevencije. Avon Fondacija prikuplja sredstva za finansiranje Akcije prodajom proizvoda obeleženih „roze trakom“ i organizovanjem događaja za prikupljanje sredstava u preko 50 zemalja godišnje, uključujući i seriju AVON 39 Šetnji za iskorenjivanje raka dojke u Americi i događaja u okviru Avonove šetnje oko sveta za borbu protiv raka dojke.  

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, Avon Fondacija je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Avon Fondacija sredstva prikuplja prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je celokupan bruto profit namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke.