Vikend poslastica: domaći kolač sa suvim voćem

Ukusan i jednostavan za pripremu – domaći kolač sa suvim voćem!

POTREBNI SASTOJCI:

  • maslac – 120 g, kravlji, mek
  • šećer u prahu – 120 g
  • brašno – 130 g
  • jaja – 5 žumanaca
  • suvo voće – 300 g
  • prašak za pecivo – 1 kesica
  • lumun – kora od pola limuna
  • ekstrakt – kapljice ruma, po želji

PRIPREMA:

Naprskajte suvo voće esencijom ruma i ostavite ga da odstoji dok mutite kolač. Ako ima većih komada voća, naprimer; smokve i urme, sitnije ih isecite.

Umutite mekani maslac sa šećerom i dodajte jedno po jedno žumance. Kad se dobije mekana i homogena smesa, dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, izrendanu koru limuna i nakraju pomešajte sa suvim voćem.

Gotova smesa za kolač se rasporedi u namazan i brašnom posut pravougaoni kalup. Stavite kolač sa suvim voćem u dobro ugrejanu rernu i odmah je smanjite da se peče u slaboj. Peće se polako da ne ostane gnjecav. Obavezno se peče u slaboj rerni (150 stepeni) inače neće narasti.

Po želji gotov kolač možete namazati glazurom od šećera u prahu, malo rastopljenog maslaca i malo vode.

Recept: bonapetit.rs

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.