3 efikasna (a jednostavna) načina za skidanje “prazničnih” kilograma

Šta si dobila za praznike?

Pet kilograma viška!

Internet pošalice na stranu, za višak kilograma ne treba kriviti samo prazničnu trpezu. Setite se samo sezone porodičnih slava i okupljanja sa rodbinom uz posnu i mrsnu trpezu i obilje kolača i torti.

Sjajna vest je da tih pet kilograma viška možete “skinuti” lako jer između 70% i 85% tog viška je zapravo višak vode u organizmu.  Kako da znate da li je i vaš “problem” tih pet kilograma?

Osećate se umorno, primećuete promene na koži, i dalje možete da obučete svu garderobu (ali vas steže na butinama, stomaku, ramenima), ređe mokrite, imate izraženije podočnjake? Ovo je program za vas!

Ukoliko je ipak dobitak na težini znatno veći, a simptomi ozbiljniji i narušavaju zdravlje, apelujemo da je neophodno da se javite izabranom lekaru.

Taktika #1 Voda, voda, voda!

Ukoliko imate vagu u prilici ste da se uverite u efikasnost ove metode! Tokom dana popijte između dva i tri litra mineralne (neka voda ima manje od 300 mg suvog ostatka po l) negazirane vode, izmerite kilažu uveče i sutradan ujutru odmah po buđenju. Prvog dana – 800 grama do kilogram manje! Nastavite sa rutinom ispijanja vode još nekoliko dana i pružite telu detox kakav zaslužuje nakon praznične trpeze. O ovoj metodi više pročitajte na OVOM LINKU. 

Taktika #2 Prepolovite porciju – za samo jedan obrok dnevno!

Sigurno ste do sada pročitale ili čule da je jedan od najefikasnijih načina za mršavljenje – pola porcije manje. Znamo da je teško da se odreknete one ukusnije polovine 🙂 svakog obroka, pa vam predlažemo da počnete od samo jednog obroka dnevno. Neka to slobodno bude obrok u kojem najmanje uživate ili ne osećate glad.

Taktika #3 Odreknite se jedne grupe “kritičnih” namirnica

Zaboravite na savete: izbacite iz ishrane šećer, kafu, alkoholna pića, testo… Cilj nije da “mučite” telo i um već da na zdrav način očistite organizam od nagomilanih toksina i viška kilograma i vode. Same odredite sedam eksperimentalnih dana tokom kojih ćete se u potpunosti pridržavati režima ishrane i koji podrazumeva isključivanje jedne grupe “kritičnih” namirnica. Recimo, možete prestati da konzumirate slatkiše, a nastaviti da večerate testo. Možete jesti slatkiše, a odreći se alkohola.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.