3 TV serije na watch listi u decembru

Zamislite situaciju: dolazite kući sa hladnim rukama, obrazima crvenim od hladnoće, umorni, pospani, a praznični dani su pred vama! Uz sve obaveze oko posla vi jednostavno ne stižete da odmorite jer savest vas grize zato što: a) korpa je puna prljavog veša, sudopera sudova, police prašine… b) treba da odete do komšinice/rođake/drugarice da joj pomognete nešto ili c) znate da ćete “vezati” spavanje do ujutru?

Mi kažemo da vam je potrebna terapija TV serijom, toplom čokoladom, mirišljavom svećicom i uključenim ukrasnim, novogodišnjim lampicama! Okupite članove porodice, prijatelje ili jednostavno uživajte sami u fatastičnim TV ostvarenjima. Jer kako drugačije napuniti baterije tokom hladnih zimskih noći? 🙂

Workin’ Mums
kada se uželite urnebesnih povoda za smeh i realnog sagledavanja života moderne majke

“Workin’ Moms” nas upoznaje sa Kejt, Frenki, Eni i Dženi. Četiri žene svake nedelje sa svojom decom prisutvuju grupi podrške majkama koje žele ili ne žele da se nakon porođaja vrate na posao. 

Kejt je korporativna ubica koja je dobila svoje prvo dete i jedva čeka da pobegne iz kuće ne bi li oštirla mač na poslovnom terenu na kojem je najbolja. Iako na okruženje, naročito u firmi, gleda sa olakošću, često je meta najgore vrste mizoginije, unižavanja zato što je žena jer to znači da je histerična i više je niko ne shvata preterano ozbiljno – jer kako da bude glavna kad ima dete koje treba da joj bude prioritet. Okružena sveopštim haosom i manipulativnom majkom koju je zamolila da čuva dete dok je na poslu, Kejt nekim čudom i dalje pokušava da opstane u svetu koji se trudi da joj oteža već otežan život. 

Frenki je slobodarska duša koja još uvek nije svesna da je porođaj okidač za postporođajnu depresiju. Često je odsutna, izgubljena, a najviše sklona fatalističkim mislima. Često zamišlja kako će poginuti u saobraćajnoj nesreći, kako će se avion srušiti, a trenutak oduška vidi samo u radnjama koje mogu da joj oduzmu život. 

Foto: Netflix

Eni je psihoterapeut, ali ćerka tinejdžerka koju hormoni otkidaju i saznanje da je zatrudnela osam meseci nakon porođaja je smeštaju u ulogu pacijenta, a ne doktora. Oduševljeni suprug koji bi želeo da ima desetoro dece ne pomaže joj u životnom neskladu koji se događa unutar zidina njihovog doma. 

I na kraju Dženi. Žena kojoj na čelu piše – ja sve radim onako kako treba. Međutim, iza upeglane površine krije se ozbiljan emotivno-seksualni problem. Porođaj je okidač za distancu od muža i deteta, ali zato zakon privlačnosti je radi prema drugim muškarcima, tačnije prema svom menadžeru na poslu. Nezadovoljstvo iz topline porodičnog doma, transferuje na mestu koje joj komplikuje porodični balans. 

Majičinstvo na koje se u društvu najčešće gleda kao balans blagog i autoritativnog života žene nikad ne poteže pitanje – šta se dogodi ako stvari ne krenu po planu i po očekivanjima onih koji od majke očekuju određeni način ponašanja. 

Glume:
Catherine Reitman
Dani Kind
Juno Rinaldi
Jessalyn Wanlim
Dennis Andres

piše: dedamilorad.com

New Amsterdam
kada je dobra drama sve što želite

Voleli ste Rayana Eggolda u ulozi Toma Keena u The Blacklist? Volećete i šarmantnog Dr Marka Goodwina! Ovog puta undercover kao novi medicinski direktor najstarije javne bolnice u SAD – New Amsterdam. Temperamentan, lojalan, inovativan – i čovek sa kompleksnom backround pričom. Ako ste ljubitelj sada već kultne Grey’s Anatomy medicinske drame, New Amsterdam ćete obožavati! Rame uz rame sa maestralnom glumom Eggolda i ostali akteri serije, simpatični doktori s akojima biste rado popili kafu, osvajaju srca gledalaca širom sveta.

Dr Lauren Bloom kroz ličnu životnu dramu i najvažniju borbu koju vodi sa bolešću zavisnosti uči nas o pravim vrednostima, značaju prijateljstva i umeća izgovaranja NE.

Dr Helen Sharpe je uspešan onkolog i medijsko lice bolnice. Ono što je razlikuje od drugih lekara jeste umeće obuvanja cipela pacijenta – Helen Sharpe zaista razume svoje pacijente, a sa jednim od njih razvija kompleksan romantičan odnos.

Dr Floyd Reynolds, dr Iggy Frome i dr Vijay Capoor su načelnici odeljenja kardiologije, psihologije i neurologije, ali ispod svojih belih mantila, donose i snažnu priču o borbi za ljubav, roditeljstvo, ravnopravnost i želji za ispravljanjem pogrešnih izbora i odluka u prošlosti.

Glume:
Ryan Eggold
Janet Montgomery
Freema Agyeman
Jocko Sims
Tyler Labine
Anupam Kher

The Good Wife
kada vam je potreban vetar u leđa kroz priču o neustrašivoj i samostalnoj ženi

Ukoliko ste fan advokatske serije Suits, ili ste bili uhvaćeni u zamku medijske pažnje poklonjene toj seriji (podsetimo, Meghan Markle aka Rachel sada je vojvotkinja), a ne dopada vam se “statičnost” slučajeva koje popularni advokati zastupaju ili (loš) humor u seriji, imamo predlog! The Good Wife je TV ostvarenje u kojem ćete zaista uživati!

Nakon što joj suprug priredi veliko poniženje zbog otkrivanja političke korupcije i seksualnog skandala, Alicia Florrick se vraća svojoj advokatskoj karijeri. Kao mlađa partnerka u prestižnoj advokatskoj kancelariji u Čikagu, ona se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi sa fakulteta Vilu Gardneru. Kao partner u kancelariji, Vil sa zanimanjem prati kako će se Ališa snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg odsustva iz sudnice. Ona je zahvalna što joj je najbolja parničarka u kancelariji ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uslove i da će do uspeha ipak morati da dođe sama.

Među mladim dvadesetogodišnjacima, opsednutima uspehom, Ališa upoznaje i svog glavnog konkurenta u borbi za mesto punopravnog partnera – Kerija. Keri je na prvi pogled ljubazan, fin, ali je opsednut položajem. Ališa saveznicu nalazi u Kalindi, nepokolebljivoj istražiteljki. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, Ališa postaje snažna žena sa karijerom koja želi svojoj porodici da nadomesti sramotu koju je njen muž priredio. Četrnaestogodišnji Zak i trinaestogodišnja Grejs upoznaju mamu koja više nije samo dobra žena, već žena koja drži sudbinu u svojim rukama.

Znate šta je još fantastično u vezi The good Wife serije? Glumci! Mislimo na muški deo postave 🙂 Petera Florrick tumači Chris Noth, a pravo osveženje je i jedan neodoljivo harizmatičan glumac kojeg ste obožavali u jednoj od opakih uloga u popularnoj seriji The Walking Dead… ko i šta, neka ostane tajna (bar na stranicama našeg magazina) dok ne pogledate seriju 🙂

Glume:

Julianna Margulies
Matt Czuchry
Christ Noth
Archie Panjabi
Graham Phillips
Makenzie Vega
Alan Cumming
Josh Charles
Christine Baranski

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.