6 namirnica koje ne treba da konzumirate pre spavanja

Želudačna kiselina i bol u ovom predelu stomaka mnogima smetaju tokom dana, a tegobe su često prisutnije u večernjim satima. Važno je koje namirnie konzumirate tokom dana, a naročito vodite računa o hrani koju konzumirate pred spavanje.

Izbegavajte sledeće namirnice i probudite se vitalni, odmorni, puni energije i bez bola u stomaku!

#1 Kafa

I ne samo zbog efekta razbuđivanja koji ima na organizam. Kafa izaziva lučenje dodatnih kiselina, što dovodi do bola, napetosti i nelagodnosti u želudačnoj regiji.

#2 Citrusno voće

Obožavamo citruse jer obiluju vitaminom C, ali da li znate da nije preporučljivo konzumirati ih uveče? Naime, citrusi sadrže dosta kiseline koja dovodi do želudačnih tegoba.

#3 Orašasti plodovi

Zasićene i nezasićene masne kiseline dovode do stomačnih tegoba ukoliko ih konzumirate pred spavanje. Orasi, kikiriki i indijski orah teško se vare i opterećuju sistem organa za varenje ukoliko se konzumiraju pred spavanje. Pored toga, sadrže puno kalorija, pa redovnom konzumacijom ovih plodova primetićete i neki dodatni kilogram viška.

#4 Sir

Izbekavajte mekše sireve poput fete ili mocarele, a ako vam se baš jede ovaj tip namirnice odlučite se za manje količine tvrdog sira poput parmezana.

#5 Čokolada

Osim velikog udela masnoća, sadrži i kofein koji nije preporučljivo konzumirati bar četiri sata pre spavanja.

#6 Gazirana pića

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.