Nežne, mirišljave, romantične, inspirativne – ruže su simbol svakog oblika ljubavi. Da li možete da ih zamislite kao ključni sastojak za pripremu preukusnog sladoleda? 🙂 Popularnoj hladnoj poslastici ruže daju jedinstven ukus i prefinjenu aromu, a uz to – ideja za dekoraciju i posluživanje je bezbroj!
Potrebni sastojci:
3 šake latica svežih crvenih ruža
1 litar mleka
200 grama šećera u prahu
8 žumanca
malo cimeta (po želji)
Priprema:
Latice ruže operite pod blagim mlazom vode sone temperature, a zatim ih kuvajte u mleko na tihoj vatri. Dovoljno je da mleko jednom proključa. Lagano promešajte i dodajte cimet i šećer u prahu dok se smesa ne zgusne. Nakon par minuta dodajte jedno po jedno žumance i nastavite sa mešanjem i kuvanjem do ponovnog ključanja. Ostavite smesu da odstoji bar sat vremena na sobnoj temperaturi, sipajte u kalupe i odložite u zamrzivač. Servirajte sa laticama ruže, suvim grožđem ili rendanom crnom čokoladom 🙂