Kosa bira Dercos: dva proizvoda bez kojih ne možemo ovog proleća

Iako je proleće kalendarski stiglo, čini se da bar još desetak dana nećemo uživati u prolećnim temperaturama, dugim šetnjama i laganijoj garderobi. Ipak – ovakve vremenske prilike savršena su prilika da mislimo da promene u izgledu i odlučimo se za tretmane lica, tela i kose koji će osvežiti kompletan izgled za predstojeće tople dane.

Vreme je za prolećnu promenu ili osveženje boje kose! 🙂 Kako bi vaša kosa sijala još lepše pod prolećnim suncem, obavezno joj posvetite dodatnu pažnju pri nezi i stilizovanju.

A da prolećno sređvanje i farbanje kose prođe bez propratnih reakcija u vidu iritacija, svraba, neprijatnosti i osetljivosti kože glave pobrinuće se Vichy Dercos krema za pranje i umirivanje kože glave i serum za kožu glave.

Aktivni sastojci: SENSIRINE - Uz efekat smanjenja vidljivog crvenila temena glave i znakova nelagodnosti, posebno onih povezanih sa farbanjem kose, Sensirine takođe ima i emolijentna svojstva koja poboljšavaju kvalitet vlakna kose. Naposletku, jača kožu što obezbeđuje bolje podnošenje sledećeg farbanja. 

GLICERIN - Ovaj pravi klasik hidratantnih proizvoda zadržava vodu u rožnatom sloju i poboljšava funkciju kožne barijere, što rezultira trenutnim umirivanjem kože temena.

VICHY MINERALIZOVANA TERMALNA VODA - Svojim kompleksom esencijalnih minerala i oligoelemenata, prirodno je umirujuća i utiče na umanjenje osećaja neprijatnosti na koži odmah po nanošenju.

MADECASSOSIDE – Kao ekstrakt biljke gotu kola (Centella asiatica), ovaj aktivni sastojak deluje na svim frontovima. Pravo je blago za umirenje kože: ublažava upalu kože, štiti ćelije od stresa koji izaziva upalu i vraća osnovne ćelijske funkcije u ravnotežu. 

Koža temena glave vrlo je osetljivo područje zbog toga što sadrži mnoštvo nervnih završetaka. Napadajući baš taj osetljiv deo kože, farbanje može da izazove osećaj neprijatnosti, svraba ili, još gore, perutanje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije, budući da direktnu agresiju na kožu mogu vrlo brzo da proprate osećaji neprijatnosti i svraba.

Vichy Dercos krema za pranje i umirivanje kože glave

Pre prvog korišćenja ove Dercos kolekcije pomislila sam da ima jedan veliki nedostatak – odsustvo balzama za negu kose. Pre Vichy šampona koristila sam neke od šampona iz ranga medicinske kozmetike koji su bili promašena investicija (s obzirom na visoku cenu) jer kosu nisu činili ni mekom, nežnom, pa ni zdravijom i lepšom. Vichy Dercos krema za pranje kose je prijatno iznenađenje jer nakon šamponiranja njom nikakva dodatna nega vlasi nije potrebna mojoj izrazito gustoj, blanšom i farbom tretiranoj i zahtevnoj kosi.

Ovaj proizvod ne stvara penu pri pranju, pa u početku svakako možete imati osećaj da ne “čisti” kosu, ali reč je o novom iskustvu sa pranjem kose proizvodima bez sulfata. 🙂 Koristi se tako što na mokru kosu nanesete kremu, dodate malo vode radi stvaranja emulzije i isperete kosu. Odmah po nanošenju kreme/šampona teme je u trenutku umireno, a sam proces pranja kose praćen je prijatnim osećajem hlađenja (podseća me na efekat jednog od šampona koje sam koristila još u detinjstvu). 🙂 Pranje kose je u toj meri prijatno i blago, da tokom šamponiranja i ispiranja nisam primetila da vlasi pucaju i opadaju. Nakon stilizovanja, kosa je vidno osvežena, mekana na dodir i “pod kontrolom”.

Vichy Dercos krema za pranje i umirivanje kože glave uklapa se i u moj “tempo” – pogodna je za često pranje kose kojem izlažem kosu s obzirom na svakodnevne treninge, brzo mašćenje i potrebe da mi kosa bude uvek “tip top” sređena.

Vichy Dercos serum za kožu glave

Slagaću ako napišem da sam smatrala da je ovaj korak neophodan u nezi kose. 🙂 Delovalo mi je da će bilo šta što nanesem na teme dodatno zamastiti kosu, ali ovaj serum je vodenaste teksture, brzo se upija i pruža trenutno osveženje i olakšanje – što je značajno nakon tretmana kolorizacije kose, ali i svakodnevno usled delovanja raznih migroagresija. Uz serum znam da kosi pružam dubinsku negu – od korena, a ovakav pristup rezultuje kvalitetnijim, zdravijim i lepšim vlasima.

K.Ž.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.