Mobilni mamograf od ponedeljka u Kragujevcu

U okviru kampanje „Hajde da imamo vremena za pregled“, koju Grand kafa sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvom zdravlja i Fondom B92, od ponedeljka, 18. jula, mobilni mamograf biće postavljen u Kragujevcu.

Žene iz Kragujevca i okolnih gradova mogu zakazati svoj besplatni pregled svakog radnog dana od 9 do 19 časova, pozivom na brojeve telefona: 034-500-800 i 034-500-825

Mobilni mamograf nalaziće se u krugu UKC Kragujevac.

Preventivni mamografski pregled preporučuje se svim ženama iznad 45 godina, kao i ženama od 40-e godine koje u svojoj porodičnoj anamnezi imaju blisku srodnicu obolelu i lečenu od raka dojke (majka, baka, sestra…).

Uz poruku „Ne gledaj u šolju: pregledaj se!“, Grand kafa zajedno sa partnerima, nastavlja borbu protiv najčešćeg malignog tumora kod žena – raka dojke i podseća na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja.  Tokom narednih meseci, mobilni mamograf biće postavljen i u drugim gradovima Srbije, kako bi se što većem broju žena omogućilo da urade ovaj značajan pregled i sačuvaju sebe i svoje zdravlje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.