Oh taj celulit. Dosadan, ali u životu 90% žena (ako ne i više, a govorimo o celokupnoj ženskoj populaciji na svetskom nivou) nezaobilazano “stanje”. Celulit se pojavljuje na koži mladih i starih, mršavih i gojaznih, fizički aktivnih i neaktivnih, plavuši i brineta… Pročitajte pet činjenica o celulitu koje bi trebalo da znate i koje će vam svakako pomoći u borbi i/ili potpunoj eliminaciji “pomorandžine kore”.

#1 Celulit nije mast

Ovo je jedna od najčešćih zabluda kada je o celulitu reč. Ne mešajte ova dva pojma! Celulit nije mast, već pre možemo reći da se radi o naborima na koži koji nastaju kada se mast uvuče u kožne “džepove”. Na taj način formiraju se udubljenja koja na površini kože (ili pod stiskom) vidimo kao celulit.

#2 Vežbe mogu da smanje vidljivost celulita

Kardio treninzi su pravi izbor i za uklanjanje celulita. Smena jakog, umerenog i slabog intenziteta treninga “probudiće” mehanizme u organizmu, odgovorne za deponovanje masti u kožne “džepove”. Pored kardio programa, vežbe istezanja i umerene vežbe snage daju rezultat u smanjenju vidljivosti celulita. Trenirajte od tri do pet puta nedeljno po 45 minuta za optimalne rezultate,

#3 Gubljenje telesne težine neće učiniti da celulit nestane

O ne! Čak i kada smo se odrekle omiljenih đakonija i kilogrami “odlaze”, celulit je i dalje tu! Što se pre pomirimo sa ovom činjenicom lakše ćemo nastaviti “borbu” sa celulitom.

#4 UV zraci pogoršavaju stanje

Žao nam je što pored prethodne donosimo još jednu ne tako dobru vest! Iako deluje da će celulit biti manje vidljiv kada dobijemo boju, situacija je potpuno drugačija. Neumereno izlaganje UV zračenju pogoršava stanje sa celulitom. Jednostavno, UV zraci oštećuju kolagensku strukturu i čine celulit vidljivijim. Još jedan razlog više da kožu dobro zaštitite od sunca!

#5 Proizvodi sa retinolom i kofeinom mogu da pomognu 

I naposeltku jedna sjajna vest! Nije marketinški trik, ni prodajni napor, ni “šarena laža”! Proizvodi mogu mnogo da pomognu u borbi sa celulitom, naročito ukoliko se kombinuju sa limfnom drenažom. Kofein stimuliše protok krvi i “usisavanje” masnih depoa koji grade celulit, a retinol obnavlja ćelije.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.