Da li je septembar mesec novih početaka za vas? Đaci se vraćaju nastavi, studenti ispitnim obavezama, sezona godišnjih odmora je prošla, letnje aktivnosti na otvorenom sve su manje opcija za provođenje slobodnog vremena… Iako su septembarske promene izvor stresa za mnoge ljude (naročito iz finansijske perspektive), postoji način da uživate u najlepšem jesenjem mesecu! Pogađajte – promena počinje u vama i to u vašim svakodnevnim rutinama stvarima koje (ne) radite.

#1 Ustanite 15 minuta ranije

Bilo da radite od 9 sati ili imate obaveze ranije, ustanite iz kreveta 15 minuta pre uobičajenog vremena. Tih 15 minuta poklonite sebi kao priliku da odmorite u tišini, popijete kafu dok je topla, nanesete masku na zonu ispod očiju, sredite kosu, uradite piling, prošetate… Ovim tempom uspećete da izbegnete zamku jutarnjeg haosa u domu koji nastane kad svi ukućani ustanu da se spremaju za školu, posao, ostale obaveze…

#2 Počnite da vodite računa o imunitetu

Pred nama je neizvesna jesen i jedina garancija koju možete dati svom zdravlju je jak imunitet. Bilo da je vaš izbor prirodno jačnje imuniteta ili pomoć farmacije – počnite već sada da posmatrate imunitet kao nešto u šta treba uložiti vreme i dobre odluke. Pre upotrebe bilo kog suplementa potrebno je da konsultujete farmaceuta ili lekara, a isto važi i za prirodne lekove – ukoliko se koriste neadekvatno stvaraju više štete nego koristi.

#3 Čitajte kvalitetno

Ono ste što čitate i na podsvesnom nivou, projektujete reči koje ostaju urezane u pamćenju. Vreme je za dobru literaturu i književne naslove. Što manje politizovanih sadržaja i svakodnevne drame sa TV-a i iz novina su proveren recept za dobar septembar 🙂 Pišite nam šta bi čitate ovih dana!

#4 Trenirajte

Računa se svaka aktivnost koja angažuje mišiće minimun 10 minuta. Ne samo da ćete treningom sagoreti kalorije i oblikovati telo, već ćete pomoći organizmu da ojača, oslobodićete se akumuliranog stresa, regulisati san, poboljšati koncentraciju… Trening je lekovit! 🙂

#5 Detoksikujte se (ali stvarno)

Ne mislimo na čudotvorne detox napitke. Za promenu, razmislite o detoksikaciji svojih misli, a kako to da uradite pročitajte OVDE.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.