Tri načina da poboljšate kondiciju ovog proleća bez odlaska u teretanu

Ako ste na trenutak pomislile da vas u ovom tekstu očekuje magičan trik koji će učiniti da za par dana izgubite višak kilograma, pripremite telo za polumaraton ili transformišete figuru bez napora, odmah ćemo da vas “razočaramo” – takav trik ne postoji. Ni ovde, niti na bilo kojoj drugoj online adresi.

Poboljšanje kondicije, fizičkog izgleda i celokupnog zdravlja zahteva doslednost, male korake ka krupnim rezultatima i vreme. Ako ste trenutno nezadovoljne kako vam stoji haljina od prošle godine ili time što ste stalno umorne, nutricionista i profesionalni trener su uvek najsigurniji i najefikasniji način da poboljšate i izgled i zdravlje.

Ipak, znamo da je nekad najteže početi, te tu priskačemo u pomoć da vas ohrabrimo – rezultati se postižu i malim promenama, ne nužno ishitrenim uplaćivanjem tromesečne članarine za teretanu (u koju ćete otići svega par puta) i drastičnom redukcijom kalorijskog unosa (zbog koje ćete biti još umornije).


Dok kreirate održiv plan za kvalitetniju ishranu i više fizičke aktivnosti, počnite već danas sa malim promenama koje će na duže staze dati sjajan rezultat. Šetnja do BIG FASHION Kragujevac centra po slatke male pomoćnike na tom putu je sjajan početak promene na bolje 🙂 

Ples je sjajan vid rekreacije i zabave + poboljšava raspoloženje

Kada ste poslednji put zaplesale kao da vas niko ne gleda? 🙂 Možda ste talentovane, možda ste samo veliki fan serije “Korak napred” – u svakom slučaju ples je odličan vid rekreacije, a najbolje od svega je što ga možete praktikovati kod kuće i same, ako vam to najviše odgovara.

Dovoljno je da pustite omiljenu muziku i improvizujete kroz pokrete, ili da “ukradete” neke korake iz mnogobrojnih koreografija profesionalnih plesača sa YouTube platforme. Za sat vremena ove aktivnosti možete sagoreti i do 500 kalorija, a efekat na raspoloženje i energiju je višestruko izraženiji.

VAŽNO: Vodite računa da ne pređete ličnu granicu u pogledu izdržljivosti i da vam oprema u kojoj plešete bude udobna. Helanke izrađene od prijatnog materijala koji omogućava da se osećate komforno pri svakom pokretu su komad sportske odeće u koji vredi uložiti. Adidas modeli iz Planeta Sport ponude u BIG FASHION Kragujevac centru su baš takve.


Ne zanemarujte značaj vežbi sa opterećenjem u kućnim uslovima


Trbušnjaci i čučnjevi su super vežbe, ali ovog proleća uposlite i mišiće ruku prilikom kućnog treninga, tako što ćete uključiti i vežbe za ruke sa tegovima. Ne brinite – težina ne “bilduje” mišiće, već ih jača, a trening počnite lakšim tegovima – od pola kilograma do kilogram.

Energetics tegovi iz Intersport ponude u BIG FASHION Kragujevac centru odličan su dodatak treningu za ruke i možete ih koristiti uz bilo koje vežbe, a mi vam ostavljamo OVU PREPORUKU za trening za tonirane ruke i bolje držanje tela (a kad smo već kod toga – i za smanjenje bolova u leđima, vratu i ramenima).


Šetnja u najboljem društvu

Od svih tipova treninga najviše volimo onaj sa najboljim krznenim prijateljem! Lagana šetnja sa psom uz postepeno povećavanje vremena trajanja i kilometraže je sjajan način da steknete i održite fizičku kondiciju ovog proleća. Da naglašavamo posebno koliko će ljubimac biti srećan? Slažemo se – nema potrebe 🙂

Omiljeno fitness društvo zaslužuje i nagradu, a Premium Pet u BIG FASHION Kragujevac centru je prava destinacija za taj povod. Gimdog Train & Treat poslastica za pse sa jagnjetinom i ananasom oboriće sa šapa vašeg psa 🙂 Kad vi već treba da redukujete unos slatkih poslastica – neko može i da im se raduje.