Sladoled je bez sumnje omiljena letnja poslastica – i dece i odraslih! 🙂 Ipak, ako želite da sačuvate dobru liniju tokom leta poželjno je da izbegavate konzumiranje sladoleda koji sadrže dosta šećera, mleka i aditiva jer samim tim sadrže i puno kalorija. Lucky for us, to ne znači da ih se morate odreći, dovoljno je da uložite malo vremena i truda da sami napravite niskokalorične i lagane sladolede koji će jednako zadovoljiti vašu potrebu za slatkim osveženjem. 🙂 Prvom prilikom probajte neki od recepata koji slede i obavezno nam javite utiske! 🙂

P.s. Najbolja stvar u vezi pripreme sladoleda je da vam nije potrebno više od pet minuta vremena! 🙂

Light sladoled od jagoda. Za pravljenje ovog sladoleda potrebno vam je 300 grama zaleđenih ili svežih jagoda, 200 grama grčkog jogurta i dve ili tri kašike meda. Priprema je veoma jednostavna: jagode pomešajte sa jogurtom i medom, izmiksajte sastojke u blenderu dok ne dobijete kašastu masu a zatim istu zaledite, najbolje preko noći. Na sličan način možete pripremiti niskokalorični sladoled od 100 grama višanja koji je potrebno pomešati sa 200 grama grčkog jogurta i četiri kašike meda. Kod ovog recepta preporučljivo je da najpre pomešate jogurt i med a zatim da preko ove smese sipate višnje i lagano izmešate viljuškom.

Light sladoled od banane. Kod pripreme ovog sladoleda kao baza se koristi banana i nešto više sastojaka u odnosu na prethodni recept. Bananu srednje veličine izmeljajte viljuškom (najbolje drvenom da ne potamni), zatim je prelijte sa jednom kašikom limunovog soka i na kraju dodajte 125 grama grčkog jogurta i dve kašike meda. Dobijenu smesu dobro promešajte i stavite da se zaledi na par sati.

Light sladoled od čokolade. I naravno nismo ostavili bez recepta ljubitelje čokoladnih sladoleda. 🙂 Za pripremu ovog sladoleda potrebne su vam tri zaleđene banane, kakao prah (vrstu i količinu odredite sami) i ekstrakt vanile. Sve sastojke stavite u blender, dobro izmiksajte i zaledite.

Uživajte!

J.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.