Cozy nights: predlozi za najlepše zimske večeri

Zimske večeri su lepše ispod toplog ćebeta, sa vunenim čarapama na stopalima, uz šolju vrućeg čaja (ili čokolade) u rukama, omiljenom knjigom, serijom ili opuštajućom muzikom! 🙂

Ne dozvolite da u nedostatku sunčanih intervala i kraćeg dana, izostane i vaše dobro rasploženje. Zima nas nekako uvek podseti zašto smo jedinstveni, voljeni i šapne da treba da uživamo u baš svakom trenutku.

Evo šta da radite kada vas “zimski umor” stigne!

#1 SPA momenti 

Upalite omiljenu mirisnu sveću, pusite laganu muziku i uživajte u dobroj masaži lica! Masaža lica povoljno deluje na zdravlje i metabolizam kože, a sprečava i pojavu akni. OVDE pročitajte kako da je primenite. Nakon masaže, na kožu nanesite masku u maramici (sheet maske) sa hijaluronskom kiselinom i uživajte u šolji omiljenog toplog napitka. 🙂

Ne zaboravite i na pravilan odabir kreme za negu lica, a posebno vodite računa ukoliko imate suvu i osetljivu kožu u zimskim mesecima. Pročitajte kako da odaberete adekvatnu negu za svoju kožu OVDE.

#2 Jednostavno – uživajte

Da biste u svom omiljenom kutku doma u potpunosti mogli da se opustite, važno je i da vodite računa o uređenju enterijera. Izbacite sve suvišne detalje, očistite prašinu, osvetlite prostor, a na OVOM LINKU pronađite inspiraciju za uređenje enterijera.

#3 Čitajte

Znate onaj roman koji vam već mesecima stoji na polici, a nikako da nastavite sa čitanjem? Sada je pravo vreme za to! Još kada pročitate kako čitanje utiče na vaše mentalno zdravlje (link) uživaćete još više u ovoj prijatnoj aktivnosti.

#4 Baby, it’s cold outiside

Pronađite inspiraciju na Instagramu ili Pinterestu, sami dizajnirate interesantan plakat ili nalepnicu za šolju i napravite unikatan poklon za dragu osobu.

P.s. sezona novogodišnjih i božićnih poklona samo što nije… 🙂

#5 Radite na mentalnom zdravlju

Naučno je dokazano da smo tokom zime skloniji depresivnim epizodama i letargiji. Pogađajte – razlog je nedostatak vitamina D usled neizlaganja sunčevim zracima.

Kako biste tokom zime uspešno odgovorili na sve obaveze oko posla i porodice (kraj godine je, kao po pravilu, uvek “haotičan”), važno je da razumete svoje misli i osećanja i pronađete odgovorajuće taktike za eliminaciju negativnosti iz života – zauvek!

Na LINKU pročitajte kojih šest načina mogu pomoći da pobedite zimsku depresiju.