Pojačajte muziku, pojačajte trening!

Evo kako dobra plejlista može da podigne vaš trening na viši nivo! Zahvlajujući činjenici da skoro svaki gedžet koji imate može da pusti muziku, sada je lakše nego ikada možete svoju muziku da nosite gde god poželite.

Šta više, naučno je dokazano da muzika utiče na vaše telo, mozak i raspoloženje, a sa ovim dokazima vaše plejlista može da vam omogući dovoljno energije svaki put kada stisnete do plej dugme.

BRŽI TEMPO NA ZAGREVANJU

U jednom britanskom istraživanju naučnici su tokom magnetne rezonance pustili sportistima pesmu tačno 90 sekundi i otrkili da pesme sa bržim tempom i višim zvukom ukjlučivale delove mozga koji su povezani sa vizualnom percepcijom, pažnjom i motorikom. Sportisti koji su slušali muziku sa bržim tempom mogli su da vide i reaguju brže od onih koji su u tih 90 sekundi slušali balade. Šta ovo znači za vas? Iako nekad ne možete da nosite slušalice dok igrate odbojku, košarku ili bilo koji grupni sport, brzo preslušavanje pre treninga će vam svakako podići raspoloženje.

USKLAIDITE MUZIKU SA VAŠIM RITMOM

Ukoliko imate osećaj da su vam pokreti u teretani ujednačeni sa taktovima pesama, vaša plejlista je savršena. Zapravo, u istraživanju naučnog časopisa Journal of Sports Medicine and Physical Fitnes, otkriveno je da učesnici koji su uparili svoj ritam tokom 12-minutne vožnje bicikla imali najmanju potrošnju kiseonika, što zapravo znači da su trenirali najefikasnije. Naravno da nećete trenirati ludački tokom neke sporije pesme, ali odgovarajuća muzika je verovatno ono što vam treba kako biste premostili neke “nepremostive” prepreke u vašem planu treninga.

IZABERITE VESELE NUMERE

Još jednom se vraćamo na naučnike. Naime, istraživanje McGill Univerziteta otkrilo je vaše omiljene pesme povećavaju proizvodnju hormona sreće, dopamina. Isti ovaj hormon vas tera da budete uzbuđeni i motiviše vas da radite razne stvari, što je tačno ono što vam treba kada su teški treninzi pred vama. Napakujte vašu listu pesmama koje vas čine srećnim i dobar trening sigurno neće izostati.

pronadjimeru.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.