Zdravlje dostupno svima: 3 najbolja prirodna antibiotika

Sezona gripa i prehlada? Ne i za vas!

Priroda nudi bolja rešenja od vašeg farmaceuta kada je o prevenciji virusnih i bakterijskih infekcija u ovom periodu godine reč. Pre nego što potrošite novac na suplemente ili antibiotike (koje NIKAKO ne smete uzimati bez prethodne konsultacije sa lekarom!) potražite prirodne alternative koje poboljšavaju celokupno zdravlje.

#1 Beli luk

Voleli ga ili ne – beli luk je najjači prirodni antibiotik. Konzumirajte sitno iseckane plodove belog luka ili kao začin u vidu granula ili praha. Granule belog luka dodajte u svežu salatu, u sos za pastu, čak i u šolju jogurta ili pavlake.

Zahvaljujući glavnom sastojku ulju sa alinom koji se seckanjem razgrađuje u alicin, beli luk ima antibiotičko delovanje. Usporava rast bakterija, te uspešno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripa.

#2 Ulje divljeg origana

Volite origano na parčetu pice? 🙂 Onda praktično i nemate izgovor da ulje divljeg origana ne uvrstite u svakodnevnu ishranu i time ojačate organizam i pomognete mu u borni sa bakterijskim infekcijama.

Miris i aroma ulja divljeg origana slažu se uz brojna jela. Ovo ulje snažan je borac protiv infekcija zahvaljujući sastojku carvacrol. Uspešno se bori protiv infekcija disajnih puteva, ali i doprinosi jačanju odbrambenog mehanizma sistema organa za varenje, naročito creva (koja su odgovorna za čak 80% imuniteta čoveka).

#3 Red Hot… Chili Peppers? 

Slažemo se da njihova muzika ima lekovit učinak na mentalno zdravlje, ali da li znate da je ljuta papričica odličan analgetik, a ima i antibakterijsko dejstvo? 🙂 Dodajte je već danas u omiljeni obrok!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.