Top 10 izbora za hranljivu užinu kada želite da smršate

Tri glavna obroka i dve užine – idealna dinamika konzumiranja namirnica. Na ovaj način metabolizam je aktivan, brže sagoreva kalorije, a uz kardio trening na dnevnom nivou rezultati u pogledu gubljenja težine neće izostati. Umesto da u pauzi između obroka posežete za nezdravim čipsevima i ostalim industrijskim grickalicama, odaberite neku od namirnica sa liste i osetite sve benefite uravnotežene ishrane!

#1 Šaka badema (oko 6 badema) – ukusni, hranljivi, bogati vitaminom E, bademi će vas zasititi i povratiti energiju.

#2 Banana i 200 ml jogurta – banana je bogata kalcijumom i magnezijumom, postepeno podiže nivo šećera u krvi i daje energiju. Kliničke studije pokazuju i da popravlja raspoloženje. Jogurt je dobar izbor probiotika koji jačaju imunitet i održavaju pravilnu funkciju sistema organa za varenje.

#3 Gauda – dva do tri parčeta (listića) gaude sadžre manje od 200 kcal, obiluju proteinima i imaju vrlo malo ugljenih hidrata.

#4 Bilo koje sezonsko voće (do 2 ploda, ili u slučaju bobičastog voća – jedna šaka)

#5 Čaj kao užina, a zašto da ne? Odabeite biljnu mešavinu na bazi zelenog čaja za dodatnu pomoć u topljenju masnih naslaga.

#6 Kuvano jaje – u potpunosti će vas zasititi i unećete u organizam kvalitetne nutrijente i proteine.

#7 Sendvič sa svežim krastavcem i šunkom bez masti. Oljuštite jedan svež krastavac i presecite na pola. Između parčića postavite do 50 grama šunke, poklopite i – vaš dijetalni sendvič je spreman! 🙂

#8 Sladoled od vanile je savršen izbor za užinu nekoliko puta mesečno. Izbegavajte sladolede s abrojnim punjenjima, kremovima, filovima i komadićima keksa i čokolade. 100 ml sladoleda od vanile sadrži oko 100 kcal – priznaćete da nije ništa “strašno”, ali ipak ne preterujte u konzumiranju.

#9 Kockica crne čokolade sa 70% kakao delova je odličan izvor antioksidanasa, vraća energiju i ne doprinosi stvaranju masnih naslaga.

#10 Dvopek – prija organizmu, zasitiće vas, a ne goji poput običnog, belog hleba. U rerni zapecite parče tosta na pek papiru oko 15 minuta ukoliko nemate gotov tost/dvopek.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.